Mathilde fægter sig frem

Mathilde skal både løbe, skyde og fægte, når hun denne gang kaster sig ud i moderne femkamp

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Det er Fægteklubben Trekanten fra Vordingborg, der har inviteret Mathilde på ugens udfordring. Hun skal først skyde og løbe og bagefter fægte mod fem af klubbens sejeste fægtepiger. Det er tre discipliner ud af fem i moderne femkamp.

- Jeg er spændt og ved ikke, hvordan det skal gå. Jeg har aldrig hverken skudt eller fægtet før, siger Mathilde.

Løb og skydning er en sammenhængende øvelse. Her skal Mathilde ramme plet fem gange, løbe en lille rute, skyde igen og så løbe. Ifølge cheftræner Erik Pock, så er det en succes, hvis Mathilde klarer første deludfordring på under fire minutter. Men til trænerens store overraskelse, klarer hun det på 2 minutter og 36 sekunder.

- Hun løber meget bedre, end jeg troede. Hun giver ikke op, det er flot, siger Erik Pock, der er meget overrasket.

Mathildes skjulte talent

Herefter står den på fægtning. Mathilde skal for første gang i sit liv fægte, og efter bare tyve minutters introduktion, skal hun fægte mod fem modstandere. De er dog kun 11 år og fægter i puslingerækken, men én er danmarksmester og en anden er sølvvinder.

Til alles – og særligt Erik Pocks store overraskelse - så vinder Mathilde overlegent over alle fem. Cheftræneren er mildest talt overrasket over kampenes udfald.

- Når hun nu skulle vinde, så er det godt, at det var alle hun slog, så der ikke er nogle af dem, der vil gå og være kede af det alene, siger han.

Men Mathilde er alt andet end ked af det. Hun kan ikke rigtigt komme sig over, at hun i dag har fået en så stor sejr. 

- Den succesoplevelse glæder jeg mig bare til at tage med videre til den næste udfordring, konkluderer hun.

Næste uges udfordring bliver hæsblæsende.