¨

Masser af tricktyverier i vores område

Foto: TV ØST

De seneste 3 måneder har Sydsjællands - og Lolland-Falsters Politi modtaget 98 anmeldelser om tricktyverier. Det er mere end ét om dagen.

Politiet har sommeren igennem modtaget omkring én anmeldelse om tricktyveri hver dag. Og det er mange flere end sidste år. Derfor udsendte Sydsjællands – og Lolland-Falsters Politi tidligere på ugen en advarsel mod tricktyverier.

- Der er konstateret nogle flere tilfælde i år, så det man forsøger at fortælle borgeren er, at de skal være mere opmærksomme. De skal passe på, når de indtaster deres pinkode og skærme af med hånden. Man skal prøve at gøre noget for at undgå, at den har situation skal opstå, siger Jens JEDIG Christiansen, sagsleder Sydsjællands – og Lolland-Falsters Politi.

Og den bedste måde at sikre sig på, er ved at holde hånden over dankortautomaten, når man indtaster sin pinkode.

Nummer 98 i rækken

Det seneste tricktyveri blev registeret fredag, da Lis Schiøler er nede og gøre sine daglige indkøb i Præstø.

- Ja, jeg har hørt om tricktyverier, men jeg havde ikke tænkt, at de skulle ske for mig, da jeg normalt passer på, siger hun.

Det er først flere timer efter, hun har handlet ind, at hun finder ud af at kortet er væk. Det skete, da hun får et opkald af Nordea. De siger, at hendes konto er tømt. Tyvene slap afsted med 11.800 kroner.

- Jeg er meget forarget. Det er jeg egentlig. Det er jo top professionelt gjort, siger Lis Schiøler.

På overvågningsbillederne kan man se, at der står en mand i baggrunden og lurer hendes pinkode. Noget der sker uden Lis Schiøler lægger mærke til det. Da hun vil aflevere sin indkøbsvogn, kommer der en yngre mand og spørger om vej til den nærmeste tøjbutik. Noget han gør på gebrokkent engelsk. Og det var sidste gang, hun så sit dankort.

02:26 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App