¨

Måske slut med sejlads på Lundby Efterskole

Foto: TV ØST

Lundby Efterskole skal ikke længere kunne undervise eleverne i aktiviteter på vandet. Sådan er kravet i anklageskriftet mod skolen, der blev præsenteret fredag.

Anklageren i sagen mod Lundby Efterskole lægger op til, at skolen skal fratages retten til at undervise elever til søs i en periode.

- Der er nogle betingelser, der skal være opfyldt. En af de betingelser er, at der skal være en nærliggende risiko for, at der vil ske tilsvarende handlinger igen. Det er vores påstand, at den situation foreligger her, understreger anklager Michael Boolsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Hvis anklagemyndigheden får sin vilje, bliver det første gang nogensinde, en skole får frataget retten til at undervise i en bestemt aktivitet.

Dermed må Lundby Efterskoles måske ændre sin friluftslinje. Her bliver eleverne ifølge skolens hjemmeside blandt andet undervist i at komme fra ét sted til et andet over vand og i sikkerhed på vandet.

Hverken skolens ledelse, bestyrelsen eller skolens advokat har dog ønsket at udtale sig om anklageskriftet.

Ved ulykken på Præstø Fjord den 11. februar omkom en lærer, mens flere elever fik alvorlige skader og varige mén.

Det satte ekstra fokus på sikkerhed på vandet, og Søfartsstyrelsen har lavet nye regler på området, der trådte i knap den 1. oktober.

- Reglerne skal understøtte, at der bliver arbejdet aktivt med sikkerhed. Det vil sige, at folk tænker sig om og tager ansvar, fortæller Martin John, overskibsinspektør i Søfartsstyrelsen.

Lundby Efterskole og dens forstander Truels Truelsen bliver tiltalt for uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse.

I anklageskriftet lægges der vægt på:

- at ikke alle eleverne var gode nok til at svømme.

- at der ikke blev medbragt korrekt udstyr til nødmelding.

- at eleverne ikke havde sikkerhedsmæssigt forsvarligt udstyr.

Forstanderen risikerer otte års fængsel. Skolen kan blive idømt en bøde.

01:52 Luk video

Sagen begynder ved retten i Nykøbing Falster den 10. januar næste år.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App