Mariehøns invaderer strand

Bladlus-guffende mariehøns har invaderet Svinø Strand. Her krabler de plettede insekter rundt i tusindvis. De er så mange, at de nu er en plage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den varme sommer er usædvanlig god for mange insekter.

Et af dem er den folkekære mariehøne, der i øjeblikket i store skarer har invaderet Svinø Strand mellem Næstved og Vordingborg.

Den lille bille er helt ufarlig for os mennesker – men er almindeligvis en grim oplevelse for små skadedyr som bladlus. Hvis mariehøns frygter for deres liv, så kan de dog udsende et gulligt sekret, der lugter grimt.

Indfødt plage

Den seneste tid har der været meget snak om den asiatiske mariehøne, Harlekinmariehønen. Det er dog den helt almindelige og pæredanske 7-plettede mariehøne, som vi ser på billederne.

Det er den mest almindelige mariehøne herhjemme – men enkelte år kommer der særligt mange af det lille kræ. Sidst vi havde mariehønseår var i 2008.

Og selvom der er tale om nyttedyr, så kan det nu også blive for meget af det gode, synes flere seere, der har kontaktet os om insekterne.  De kribler og krabler på stranden og overalt i haven.

Har du gode råd til, hvordan mariehønsene kan bekæmpes eller flyttes til andre dele af haven (uden at bruge gift eller skulle tømme husets kemiskab) så del endeligt ideerne med os andre i debatten under artiklen.