Kvalte ekskæreste og brændte hendes lig - mand skal 12 år i fængsel

59-årig mand er tirsdag kendt skyldig i at have slået sin tidligere kæreste ihjel og derefter brænde liget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 59-årig mand er ved retten i Nykøbing idømt 12 års fængsel for i marts sidste år at have dræbt sin tidligere kæreste på en gård i Hårbølle på Møn.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Anklagemyndighed på Twitter.

Manden dræbte kvinden ved kvælning. Udover drabet er manden kendt skyldig i usømmelig behandling af liget, da han efterfølgende brændte liget. Kvinden befandt sig på gården i forbindelse med fremvisning af en båd. 

Politiskud efterforskes

Da politiet ankom til gården, fandt man det forkullede lig på gårdspladsen, hvorefter manden blev anholdt.

Retten lagde blandt andet afgørende vægt på forklaringen fra den indsatsleder fra politiet, som ankom til adressen om aftenen. Indsatslederen talte med manden, som oplyste, at han havde kvalt kvinden.

Af endnu uvisse årsager endte det med, at politiet skød manden i forbindelse med anholdelsen. En episode, der efterforskes af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

I retten har den 59-årige mand nægtet sig skyldig i drab, men domsmandsretten fandt ifølge Ekstra Bladet hans forklaring utroværdig. Der var blandt andet så mange tekniske beviser som dna-spor på en sækkevogn og sod på den dømtes sko, at dommerne fandt det tilstrækkeligt til en dom.

Manden har været varetægtsfængslet siden den 11. marts 2019 og har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. Han er ikke blevet løsladt.