¨

Madmarkeder i Præstø og Store Heddinge lukket

Foto: TV ØST

Det blev til under to års virke for madmarkederne i Præstø og Store Heddinge. Nu lukker og slukker de.

Det er slut med madmarkeder i Præstø og Store Heddinge. Birgitte og Kim Escherich er folkene bag projektet, og de oplyser nu, at Madmarked A/S er begæret konkurs.

- På grund af måden hvorpå initiativet er konstrueret, er Præstø MadMarked og Store Heddinge MadMarked desværre lukket. Om disse to butikker bliver videreført er usikkert lige nu, men vi håber alle, at der kan findes en model, så vi kan genskabe den gode energi på havnen i Præstø og på gågaden i Store Heddinge, lyder det i en pressemeddelelse.

Uregelmæssigheder i økonomistyringen

Parret begrunder konkursen med en række interne uregelmæssigheder i vores økonomistyring og den måde, virksomheden er blevet drevet på. Disse uregelmæssigheder har medført en økonomisk udfordring, der desværre er tungere, end vi kan håndtere. Madmarked A/S, der driver initiativet og ejer en del af butikkerne, er derfor begæret konkurs og vores administrerende direktør er blevet øjeblikkeligt bortvist.

Hvad, interne uregelmæssigheder mere præcist dækker over, er uklart, men til TV ØST siger Jesper Villadsen, der er medejer af madmarkedet i Store Heddinge sådan her:

- Det handler om den måde de enkelte afdelinger er drevet på. Der har været nogle uoverensstemmelser, og vi har valgt at lukke ned, indtil vi har fået belyst, hvad der er foregået. Jeg mener ikke, at konceptet er i fare, men vi skal finde ud af, om der er noget at bygge videre på, siger Jesper Villadsen, der valgte at lukke forretningen i Store Heddinge i fredags og nu holder lukket på ubestemt tid.

Han understreger, at markedet i Store Heddinge ikke er begæret konkurs.

Planen var at åbne 40-45 butikker

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra Escherich-parret, der indtil videre skriver sådan her om sagen på deres hjemmeside.

- Vi er helt utrolig kede af denne situation og de konsekvenser den har for vores omverden og os selv. Vi håber, at vi kan rejse os og vi ved, at initiativet, den gode energi og vores måde at arbejde for ren mad, aldrig vil dø.

Madmarkedet i Præstø åbnede 1. maj 2013, og det i Store Heddinge åbnede 1. december samme år. Det var planen, at der skulle åbnes 40-45 madmarkeder i Danmark over de næste fem år. Indtil videre er der åbnet seks butikker. De tre butikker, der ligger i Korsør, på Langeland og i Svendborg overlever, mens madmarkederne i Præstø, Store Heddinge og Lynæs i Nordsjælland altså er lukket nu.

01:28 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App