¨

Madmarked får bøde på 15.000 kroner

Foto: TV ØST

Præstø MadMarked har fået en både på 15.000 kroner for at kalde deres økologiske varer "økologiske".

Det er Fødevarestyrelsen, der har pålagt Præstø-virksomheden bøden for at have mærket deres produkter i modstrid med lovgivningen.

Helt konkret, så er bøden ifølge MadMarkedets hjemmeside givet for poser med frø, kerner og bønner, der var mærket som værende økologiske. Det er de også, men fordi poserne var blevet ompakket fra større sække i virksomheden, så kræver lovgivningen, at de kommer under økologikontrol på stedet.

Noget, der ifølge indehaver Birgitte Escherich vil være en umulig opgave at løfte. Det vil ifølge hende nemlig blandt andet kræve at produkterne vejes op mod 15 gange - og det vil ikke være praktisk muligt i den bæredygtige butik. Derfor kan de nu ikke længere mærke alle deres varer med "økologiske"

- Selvom vi udelukkende forhandler økologiske varer, er det os forbudt at fortælle det. En ret absurd situation som slet ikke hænger sammen med de politiske intentioner, vi hører om at udbrede økologien, siger indehaver af MadMarkedet, Birgitte Escherich.

Reglerne om økologi-kontrol er lavet for at sikre, at de økologiske varer eksempelvis ikke bliver sammenblandet med de konventionelle i ompakningsprocessen. Men det vil ifølge Birgitte Escherich aldrig kunne ske, da alle varer i butikken er økologiske.

Hun har ikke tænkt sig at betale bøden - men vil nu gå i retten for at forklare deres sag. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App