Lyset på Mønbroen bliver taget ned igen

De opsatte lysmaster bevæger sig for meget, når det blæser, så nu tager Vejdirektoratet dem ned igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vejbelysningen var efter fem år langt om længe på vej til Mønbroen igen, men torsdag morgen igangsatte Vejdirektoratet en nedtagning af de opsatte lysmaster.

I slutningen af juni skulle nye lysmaster oplyse vejen på Mønbroen – noget Lokalforeningen for Kalvehave og Omegn har kæmpet for, siden den tidligere belysning blev fjernet i forbindelse med renoveringen i 2012.

Sådan kommer det dog ikke til at gå, for nu er Vejdirektoratet i gang med at nedtage de lysmaster, der ellers var klar til brug.

En af masterne var knækket

Nedtagningen skyldes, at man er blevet i tvivl om holdbarheden på de nye master, som har vist sig at bevæge sig meget kraftigt i den stærke blæst, der kan være på broen.

Ved en undersøgelse af masterne viste det sig, at en af dem ligefrem var knækket, og det fik Vejdirektoratet til at reagere.

- Vi bliver nødt til at få undersøgt, om det bare var en fejl ved den enkelte mast, eller om problemet er større, udtaler afdelingsleder i Vejdirektoratet Niels Højgaard Pedersen i en pressemeddelelse.

Lysprojektet bliver forsinket

Vejdirektoratet forventer, at nedtagningen af de vindfølsomme master vil vare indtil mandag.

Mens der arbejdes på broen, vil der kun være et signalreguleret kørespor på broen, så arbejdet kan godt skabe kø i myldretiden.

Nedtagningen af masterne betyder, at brobelysningen vil blive forsinket, men ikke droppet. Vejdirektoratet forsøger i øjeblikket at finde den rette løsning, skriver de.