Lykken er en gedde på 120 cm.

140 lystfiskere fra 7 lande gæster i weekenden Stege Bugt ved Møn. De dyster om at fange de største aborrer og gedder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stege Bugt bugner med store, fede gedder og aborrer. De største gedder har en længde på over 110 centimeter, og sådan nogle er 140 lystfiskere på jagt efter her i weekenden.

- Vi har haft fat i 10 fisk, men kun landet én. Det er sådan set ikke normalt, men det viser, der er fisk i området, fortæller Ib Søbjerg Hansen fra Lille Damme på Møn.

Store gedder er sjældne

Han og hans makker, Per Rasmussen fra Bakkebølle ved Vordingborg fisker ofte efter gedder, og Ib Søbjerg Hansen fortæller, at han nok har fanget 15 store gedder i løbet af sit lystfiskerliv.

- Der er mange mennesker, der har fisket et helt liv uden at fange sådan en gedde, siger han til TV2 ØST.

Weekendens konkurrence er en ”Catch and Release”-konkurrence, hvor fiskene kun kommer op i bådene og bliver målt for derefter at blive sat ud igen.

- Den måde, vi fisker gedder på, det er jo ikke for at få fisken i gryden, det er for sportens skyld, siger Ib Søbjerg Hansen.

Vil tiltrække fisketurister
Formålet med konkurrencen er ikke kun at få stillet lystfiskernes sult efter at fange store fisk, men også for at trække mennesker til Møn og omegn udenfor turistsæsonen.

- Folk kommer fra Sverige, Tyskland og Holland og er her en uge, lejer et sommerhus, lejer et sted på en bed and breakfast, går ud og spiser om aftenen og hygger sig, ik? Samtidig får de et rigtigt fantastisk fiskeri, som vi har mulighed for at tilbyde her, og det er der super store perspektiver i, siger Jens Gøth, som er medlem af Møn Trolling og har været med til at arrangere weekendens Brakvands Cup.

Store fisk giver store præmier

Dem, der fanger, de største fisk, har udsigt til præmier i form af gavekort, en kajak og pengepræmier. 

Førstepræmien er 100 kr. pr cm. fisk. Så hvis der bliver fanget en fisk på 1 meter og 20 cm., svarer det altså til 12.000 kroner.

Den største fisk, der blev fanget lørdag, var en aborre på 48 cm. og en gedde, der målte 1,03 meter.

Ib Søbjerg Hansen og Per Rasmussen fik ikke nogle store gedder på krogen lørdag, men håber de har mere held søndag.