¨

Lukkede efter hærværk og svineri – nu åbner ventesal i Præstø igen

Mandag blev ventesalen lukket. Nu åbner den igen - men kun i dagtimerne. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Fredag blev det igen muligt at bruge ventesalen i Præstø i dagtimerne. Der arbejdes på mere permanente løsninger for at undgå hærværk.

Afføring på væggene, væltede møbler og smadrede flasker.

Ventesalen ved busstationen i Præstø har været hårdt plaget af hærværk og narkosalg – og i mandags kulminerede det, da ventesalen blev lukket for offentligheden.

- På baggrund af overvågningen og de øvrige billeder, vores personalet har taget, var politiets anbefaling, at vi lukkede for adgangen, sagde specialkonsulent Bo Kuno Christensen fra Vordingborg Kommune i mandags om lukningen.

VIDEO: Ventesalen har været hårdt plaget af hærværk. Sådan her så der ud 10. juni i år.

02:12 Luk video

Åbner igen i dagtimer

Nu er ventesalen og toiletterne blevet gjort grundigt rent og pladerne, der sad foran facaden, er taget ned igen. Ventesalen bliver nemlig genåbnet, men kun i dagtimerne mellem klokken 7.30 og 15.30.

Det skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har arbejdet på højtryk for at finde en løsning, som kan tilgodese de rejsende, som benytter ventesalen i Præstø, siger Lise Hansen Thorsen, der er chef for Afdeling for Trafik, Park og Havne i kommunen.

Medarbejdere fra afdelingen vil ”supervisere bygningen lidt hyppigere end hidtil”, som kommunen skriver, og så vil der være videoovervågning på stedet.

Imens bliver der arbejdet på en mere permanent løsning, så hærværk kan undgås i fremtiden.

For at komme problemerne til livs blev der i sommer holdt et borgermøde i kommunen, hvor man blandt andet aftalte at nedsætte en gruppe med folk fra SSP, politiet, byens skoleleder og Vordingborg Kommune. Gruppen har siden sommeren mødtes jævnligt, men det har endnu ikke været muligt at løse problemerne. Derfor blev adgangen til ventesalen lukket i mandags.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App