Løse hunde skaber frygt på Møn

I Stege på Møn har løse hunde i længere tid skabt problemer. På et halvt år er det blevet til ni politianmeldelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- De kom farende ned ad trappen og angreb min hund. De bed og bed løs på den. Først efter tre minutter kom en dame og skræmte dem væk.

Sådan fortæller Charlotte Bentzen om en gåtur ved stranden i nærheden af Stege i december.

Oplevelsen chokerede hundeejeren, der selv havde sin hund i snor. Siden har hun set de løse hunde flere gange, og hver gang er hun gået væk.

- Jeg vil ikke udsætte min hund for det. Det tør jeg ikke, og så vil jeg hellere gå et andet sted, fortæller Charlotte Bentzen.

quote De kom farende ned ad trappen og angreb min hund. De bed og bed løs på den

Charlotte Bentzen, Stege

De samme hunde angriber

Et par kilometer derfra ved Oddermose Strand mødte Gitte Flinthagen to store hunde af samme beskrivelse. Og hendes oplevelse var ikke bedre.

- Jeg var ude at gå en tur med mine hunde som så mange gange før. Pludselig kom nogle store hunde farende og angreb den ene af mine hunde, fortæller Gitte Flinthagen.

Hundene var i selskab med en kvinde, men hun så ifølge Gitte Flinthagen passivt til, mens hundene gik til angreb.

- Gudskelov stod der en mand på skrænten, som havde fulgt med i det hele, så hundenes ejer fik travlt med at få dem i snor og komme afsted, lyder det fra den chokerede hundeejer.

Efter oplevelsen meldte Gitte Flinthagen episoden til politiet, og hendes mand skrev et læserbrev. Her fik de mange henvendelser fra andre, der har været udsat for lignende angreb fra de løse hunde.

quote Det er under al kritik, når man ikke har styr på hundene og lader dem løbe rundt i områder med mennesker

Gitte Flinthagen, Oddermose Strand

Angrebet på egen grund

Også Sussie Nielsen har mødt to store løse hunde, men det var på hendes egen grund i nærheden af stranden. Her sad hun i sit køkken, da hun hørte hundeglam fra haven, hvor hendes kat lå.

- Så ser jeg to kæmpe store hunde med katten spændt mellem sig, savl og spyt flyver omkring. Jeg råber, at de skal komme væk, fortæller Sussie Nielsen.

Hundene forsvinder, og det samme gør katten. Næste dag finder Sussie Nielsen den død i haven.

- Det er i orden at lade sin hund løbe frit, hvis man har styr på den, men det er under al kritik, når man ikke har styr på dem og lader dem løbe rundt i områder med mennesker. Der kunne lige så godt have været små børn, fortæller Gitte Flinthagen.

quote Hundeejerne kan få pålæg om, at hunden skal være i snor og have mundkurv på

Flemming Hartmann, politikommissær

Politiet vil kontakte ejerne

Siden juli måned har ni personer omkring Stege politianmeldt konflikter med løse hunde.

Der har endnu ikke været en sag, men politiet har en formodning om, hvem ejerne til de løse hunde er og vil nu kontakte dem.

Og det kan få konsekvenser.

- Vi vil se på sagerne individuelt, men der er bødestraf forbundet med dem, og hundeejerne kan få pålæg om, at hunden skal være i snor og have mundkurv på. I sidste ende kan de få et pålæg om, at hunden skal aflives, fortæller politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Flemming Hartmann.

Ved Stege på Møn har løse hunde gennem længere tid skabt konflikter. Faktisk er hundene flere gange blevet meldt til politiet. Men der er ikke kommet nogen sag ud af det -  endnu. Og hundene angriber stadig, siger flere beboere. Anja Al-Erhayem er taget til Møn for at se nærmere på den sag.