¨

Løse hunde dræbte naboernes dyr - Ejer får nu stor bøde

00:42

En borger fra Mern så den 52-årige kvinde og den ene af hundene gå ind på en privat grund. Han fulgte efter og filmede episoden tilbage i februar i år.

En hundeejer fra Mern får nu en stor bøde, efter hendes hunde har dræbt flere dyr i lokalområdet.

I Mern skabte to store hunde frygt og utryghed blandt naboerne, da deres ejer lod dem løbe frit omkring i naboernes private haver. Over en længere periode dræbte hundene flere af naboernes dyr.

Nu får det konsekvenser for en 52-årig kvinde, som ejer hundene.

Hun er ved Retten i Nykøbing Falster dømt for at have overtrådt hundeloven og skal nu betale en bøde på 20.000 kroner. Det skriver avisen Sjællandske.

Ifølge avisen har kvinden ladet sine hunde løbe frit rundt fra 27. november 2018 til 12. februar i år. Og i den periode har hundene bidt flere husdyr ihjel. Det handler om fire høns, to katte og to moskusænder.

Artiklen fortsætter under billedet.

Familien Stolk havde tilbage i februar stadig en kanin tilbage, som dengang holdt indendøre om natten af frygt for, hvad der kunne ske med den. Foto: Jacob Bagge - TV ØST

Så moskusænder dø

En af de naboer, der har mistet flere dyr, er Mark Stolk. Det var hans to moskusænder, der måtte lade livet tilbage i februar i år.  

- Jeg vågnede klokken otte om morgenen og kunne høre mine ænder larme, sagde han dengang til TV2 ØST.

Han så fra sit vindue, hvordan en af hundene angreb ænderne.

- Da jeg kom derop, lå de der med halsen bidt af. Mange har mistet husdyr og set hundene gøre det, fortalte Mark Stolk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mark Stolks så hvordan en af hundene angreb hans moskusænder. Foto: Jacob Bagge - TV ØST

Udover bøden på 20.000 kroner er den 52- årige kvinde også dømt til at erstatte en af kattene.

De andre dyreejere kan ifølge Sjællandske fortsat anlægge sag mod hundeejeren, hvis de ønsker at få deres dyr erstattet. Det skyldes, at høns og katte betragtes som ”tingsskade” ifølge loven.

Ikke første dom til hundeejer

Det er langt fra første gang, at den 52-årige kvinde må stå til ansvar for sine hunde.

For to år siden fik kvinden en bøde på 20.000 kroner for at have ladet hundene løbe frit rundt på Møn, hvor hun boede på dværende tidspunkt. Hundenens frie færden førte blandt andet til et personangreb, skriver Sjællandske.

I april i år modtog kvinden også en dom på 30 dages fængsel ved Retten i Nykøbing Falster for at have sparket ud efter en politibetjent.

De var to betjente, som var kommet for at tvangsfjerne hundene. Men under tvangsfjernelsen blev kvinden meget ophidset. Derfor måtte de to betjente gribe fast i hende og trække hendes arme bagud.

Dengang skrev Sjællandske, at hændelsen fik kvinden til at sparke ud efter betjentene, hvorefter de lagde hende ned i håndjern på gulvet

- Hun flipper ud, og hun losser bagud som et hestespark, sagde en betjent dengang i retten.

Kvindens forhistorie indgik ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis senioranklager, Rune Jensen, i rettens bedømmelse, skriver Sjællandske.

Kvindens to hunde blev i april tvangsfjernet, og de bor nu på et pensionat. Der bliver de, indtil det er blevet besluttet, om de skal aflives eller ej.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App