Løse hunde dræbte naboernes ænder og høns - nu er ejeren dømt for vold mod betjente

En 52-årig kvinde fra Sydsjælland er blevet dømt for at sparke to betjente, da politiet ville tvangsfjerne hendes to hunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har skabt stor utryghed blandt beboerne i Mern, at en kvinde har ladet sine to hunde løbe frit omkring i den sydsjællandske by.

Kvindens løse hunde har ifølge beboerne dræbt flere ænder og høns samt en kat. Det fik i februar beboerne til at melde kvinden til politiet, der efterfølgende rykkede ud for at fjerne hendes hunde.

quote Hun flipper ud, og hun losser bagud som et hestespark

Betjent ved Retten i Nykøbing Falster

Men under tvangsfjernelsen af kvindens hunde sparkede hun to politibetjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi over skinnebenet. Derfor blev kvinden fredag ved Retten i Nykøbing Falster idømt 30 dages ubetinget fængsel, skriver Sjællandske.

Ejeren til de to hunde beskrives af naboerne som en kvinde, der lader sine hunde gå uden snor, og som ikke har kontrol over dem.

Hunde skal aflives

Hundene skulle anbringes på et pensionat med henblik på aflivning. Men kvinden nægtede at udlevere sine hunde, og derfor tilkaldte politiet forstærkning i form af en to ekstra betjente til kvindens lejlighed.

I retten forklarede kvinden ifølge Sjællandske, at hun var forvirret over situationen.

- Det var vanvittigt intimiderende, at de (betjentene red.) kom ind i min lejlighed, sagde kvinden.

Hun forklarede desuden i retten, at hun var irriteret over, at nogle personer i Mern havde hængt en flyer op på hendes dør med overskriften dræberhunden.

Kvinde er tidligere dømt

Under tvangsfjernelsen af hundene blev kvinden så ophidset, at to politibetjente greb fast i hende og trak hendes arme bagud.

Det fik ifølge Sjællandske kvinden til at sparke ud efter betjentene, inden de fik lagt hendes ned på gulvet i lejligheden og givet hende håndjern på.

- Hun flipper ud, og hun losser bagud som et hestespark, sagde en betjent i retten.

quote Da jeg kom derop, lå de der med halsen bidt af

Mark Stolk, Mern

Betjenten fik op mod ti spark over skinnebenet. Han fik dog ingen alvorlige skader.

Kvinden benægtede ikke, at hun havde udøvet vold mod politiet. Hun forklarede ifølge avisen, at det var nødværge.

Det er ikke første gang, at kvinden er dømt for at overtræde hundeloven. For to år siden blev hun idømt en bøde på 20.000 kroner, fordi hun flere gange havde ladet sine hunde løbe frit omkring på Møn. Her blev flere personer angrebet af kvindens hunde.

Så hunde dræbe moskusand

En af de beboere, hvis husdyr er blevet dræbt af de løsgående hunde, er Mark Stolk. Senest har han og hans familie måtte sige farvel til to moskusænder.

- Jeg vågnede klokken otte om morgenen og kunne høre mine ænder larme, sagde han til TV2 ØST i februar.

Artiklen fortsætter under billedet.

Familien Stolk har stadig en kanin tilbage, som de holder indendøre om natten af frygt for, hvad der kan ske med den
Familien Stolk har stadig en kanin tilbage, som de holder indendøre om natten af frygt for, hvad der kan ske med den Foto: Jacob Bagge - TV ØST

Fra sit vindue i huset så han en hund angribe ænderne.

- Da jeg kom derop, lå de der med halsen bidt af. Mange har mistet husdyr og set hundene gøre det, fortalte Mark Stolk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her har familien begravet ænderne.
Her har familien begravet ænderne. Foto: Jacob Bagge - TV ØST

På ham virkede det som om, at hundene kendte vejen godt.

- De ved præcis, hvor de skal gå hen for at dræbe dyr. Det var helt klart, at de har været her før, sagde han og tilføjede, at en af familiens kaniner også er forsvundet.

Nabo hørte spektakel

Lise Meijer bor også på vejen og fortalte dengang om episoden med hunden, der angiveligt sad med naboens moskusand i munden. Hundens ejer var også til stede.

- Jeg hørte, at de råbte højt af kvinden, fortalte Lise Meijer, der på grund af spektaklet gik ud for at se, hvad der foregik.

Naboen forsøgte at råbe ejeren an. Han gav hende besked på, at hun skulle få hunden i snor, og at det ikke var okay. Herefter stak hunden af gennem Lise Meijers have.

- Altså hun kan ikke styre den. Det er det, der er med den, sagde Lise Meijer og udtrykker desuden en stor utryghed ved de løse hunde.

Kvindens to hunde befinder sig ifølge politiet på en hundepensionat, hvor de afventer deres skæbne.