Lokalt tømrerfirma vinder pris for at uddanne næste generations arbejdskraft

Tømrervirksomheden Mester Madsen har netop vundet PraktikPladsPris 2020 for sit store arbejde med at uddanne næste generations arbejdskraft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi er megastolte på firmaets og lærlingenes vegne. 

Sådan lyder det fra tømrermester Anders Madsen, der ejer snedker- og tømrervirksomheden Mester Madsen.

For mesteren har netop vundet årets PraktikPladsPris 2020, som uddeles af Dansk Industri Sydsjælland. 

quote Vi synes bare, det er en del af samfundsansvaret

Anders Madsen, tømrermester, Mester Madsen

Ud af firmaets 35 medarbejdere er ni lærlinge. Syv tømrerlærlinge og to snedkerlærlinge.  

- Vi har mange lærlinge og tager vores del af samfundsansvaret. Så vi er glade og stolte, og vi synes faktisk også, at vi fortjener den, siger Anders Madsen. 

Et naturligt valg

Prisen til Mester Madsen, som har hovedkontor i Bårse og en afdeling på Møn, blev overrakt onsdag morgen af Dansk Industri og efterfulgt af en tale af Vordingborg Kommunes borgmester Mikael Smed (S). 

Fakta om PraktikPladsPrisen 2020 

Og ifølge næstformanden for DI Sydsjælland Peter Rosenkrands, så faldt valget naturligt på Mester Madsen. 

- Virksomheden bidrager væsentligt til at uddanne næste generations arbejdskraft, og det fortjener at blive belønnet, siger Peter Rosenkrands, næstformand i DI Sydsjælland og administrerende direktør for Knudsens Extrusion ApS. 

quote Nogle af dem kommer som 17-årige, og efter fire år er de nogle helt andre mennesker

Anders Madsen, tømrermester

Det er en del af samfundsansvaret

Spørger man tømrermester Anders Madsen, er det en del af virksomhedens DNA at have mange lærlinge.  

- Og så er det en kæmpe glæde at se dem vokse og blive nogle dygtige faglærte tømrere gennem tiden. Nogle af dem kommer som 17-årige, og efter fire år er de ude på den anden side som nogle helt andre mennesker med rank ryg og selvtillid, og de kender deres eget værd. De har lært at skabe noget værdi, siger Anders Madsen. 

Virksomheden ligger med sine ni lærlinge et godt stykke over måltallet for antal lærlinge i trepartsaftalen mellem regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne, hvor en virksomhed på Mester Madsens størrelse er forpligtet til at tage én til to lærlinge.  

- Det er kommet tilfældigt, og så har det vist sig, at vi er gode til at have dem, og jeg har nogle rigtig dygtige tømrersvende, som er gode til at tage sig af dem. Så der har ikke været et decideret mål. Vi synes bare, det er en del af samfundsansvaret og dét at have en virksomhed i lokalområdet. Så tager man også lokal arbejdskraft, og det er også lokale unge mennesker, siger Anders Madsen. 

- Så vi er ikke specielt hellige eller noget, vi gør bare det, der er det rigtige. Og det er rigtigt for vores virksomhed at gøre det her.