¨

Lokale radiostationer frygter for fremtiden

Foto: TV ØST

Et nyt lovforslag stiller urimelige krav til de lokale radiostationer, sådan lyder det fra Radio HSR i Vordingborg, som frygter lukning.

Den lokale radiostation Radio HSR kan være blive nødt til at lukke, hvis et nyt lovforslag om flere sendetimer og mere taleradio bliver en realitet. Ifølge det nye lovforskal skal de lokale radiostationer sende 15 timer om dagen. Lige nu skal de kun sende 15 timer om ugen. Samtidig skal de sende 2,5 timers taleradio hver dag - altså radio uden musik.

- Det er kropumuligt selv for de store radiostationer, siger Michael Henckel, formand for Radio HSR.

Han peger på, at radioen bliver drevet af frivillige, som ikke har mulighed for at arbejde flere timer, end de allerede gør.

- Så er jeg bange for, vi bliver nødt til at sige, det var det, så har vi prøvet det, og det var jo ikke helt det der var meningen, da vi startede op i 2009, siger Michale Henckel.

I alt vil 15 lokale radiostationer i vores sendeområde være lukningstruede, hvis det nye lovforslag bliver en realitet. Og det har fået flere radiostationer til at gå sammen i kampagne imod lovforslaget. Kampagnen består af radiospots, en facebookside under navnet 'Bevar lokalradioerne' samt en underskriftsindsamling - der er blevet indsamlet over 1500 underskrifter.

- Så håber jeg, at de vil kigge på det en gang til, og få os ned på i hvertfald en halv til en hel times taleradio om dagen, det vil jeg kunne stå inden for, Siger Michael Henckel.

Der er frist for høringssvar på fredag den 22. maj.

02:12 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App