Lokale optræder på Waves Festival

I Vordingborg nøjes de lokale ikke blot med at besøge Waves Festivalen, flere deltager også i forestillingerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når teater-, danse- og performancefestivalen Waves i denne uge bliver afholdt i vordingborg, er det ikke kun professionelle artister, der vil stå på scenerne.

Omkring 30 lokale borgere vil deltage i forskellige forestillinger som artister. Og for de flestes vedkommende er det en helt ny oplevelse at stå på en scene.

Else-Merethe Zobbe-Pihl fra Bogø er statist i forestillingen "Father", som havde premiere lørdag aften. For hende har det været en stor oplevelse at optræde med prefessionelle artister.

- Jeg synes, det er fantastisk at være en del af sådan et team, at man som et lille menneske kan være med i noget større, og som deved får en større effekt, siger hun.

Folkene bag festivalen håber, at inddragelsen af lokale borgere kan være med til at øge interessen for festivalen.

- Vi håber, at de går her fra festivalen med en stærk tilknytning og kan fortælle, hvad det har betydet for dem at være en del af Waves 2015, så det giver en form for ejerskab, siger presseansvarlig Helle Bøgelund.

30 forskellige forestillinger
Det er 13. gang at festivalen bliver afholdt, og det er egnsteatret Cantabile 2, som står for at arrangere festivalen.

I år er der ikke færre end 30 forskellige forestillinger. Man kan blandt andet se Kabinet K's afslutning på Vordingborg Teater, hvor dansere vil optræde sammen med børn i alderen 7 til 13 år. I Ontroerend Goeds "A Game of You" er man på én gang tilskuer og hovedperson, mens PVI Collective og Ljud Group iscenesætter gaderne i byen henholdsvis som en voksenlegeplads og som en gigantisk kunstudstilling.

Festivalen varer indtil den 29. august.

Hvis man vil se, hvad der eller er på programmet, kan det findes her:

Program 2015