Lokale og brandfolk i kamp mod flammerne på Nyord

Brandvæsen og politi er mandag aften til stede på øen Nyord ud for Møn, hvor et hus står i flammer. Lokale hjælper til med slukning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et hus i byen på Nyord står lige nu i flammer. Brandvæsen og politi er på stedet, men ønsker ikke på nuværende tidspunk at oplyse detaljer om branden. På Twitter skriver Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi dog følgende:

Ifølge fotograf Per Rasmussen, der har været til stede ved branden, har de lokale på øen hjulpet til med den indledende slukning, hvor der stadig kommer mere beredskab til.

- De lokale kæmper simpelthen med flammerne og assisterer brandvæsnet, fortæller han.

Huset, der er i flammer, ligger i tæt bebyggelse mellem andre gamle og stråtækte huse, fortæller han.

- Man angriber branden fra flere forskellige veje. Ind igennem haver og alt muligt. Der er både brandvæsen fra Stege og Vordingborg. Og nu kommer beredskabskorpset, fordi de har nogle pumper, der kan pumpe saltvand op fra havet, fortæller Per Rasmussen.

Firlænget gård brænder ned på Nyord.
Firlænget gård brænder ned på Nyord. Foto: Per Rasmussen

Firlænget gård brænder ned

Runa Stolt Hellesøe har et galleri med sin mand i byen på Nyord. Hun fortæller, at det drejer sig om en firlænget gård lige op ad deres galleri.

- De tre længer er væk, og stuehuset står der noget af, beretter hun.

Hun fortæller desuden, at husets beboere er ude og ikke kommet til skade.  Hun ringede til alarmcentralen som en af de første klokken 17:47.

- Jeg hørte de der eternitplader knalde og skyndte mig ud og kunne se, at det begyndte at bruse og brænde. Min mand rendte op for at ringe med kirkeklokken. Det er jo vores brandalarm herover, forklarer hun.

Hun fortæller ligeledes om, at lokale kom ilende til og forsøgte at hjælpe med, hvad de kunne.

- Vi fik bare taget en almindelig haveslange herfra og begyndte at pøse noget vand på. Også for at redde nogle af husene ved siden af, lyder det.

Politiet bekræfter på Twitter, at der er tale om en kontrolleret nedbrænding af bygningen.

Sent mandag aften er politi og brandvæsen stadig til stede på Nyord. Her sikrer brandvæsnet, at branden ikke blusser op igen, og politiet undersøger brandstedet. De ønsker ikke at kommentere yderelige på situationen.