¨

Lokal musikfestival kan fortsætte - ministers regelændring skaber glæde

For tiende år i træk bliver Musik over Præstø Fjord afholdt i Søren Korshøj og Anne Grete Kamille baghave. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Formanden for Musik over Præstø Fjord er lettet over, at boligministeren har ændret en regel, der tvang foreninger til at bruge dyre rådgivere.

En alt for bureaukratisk regel.

Sådan betegner boligminister Kaare Dybvad (S) reglen om at tvinge lokale foreninger bag musikfestivaler, kræmmermarkeder og byfester til at bruge penge på en privat certificeret rådgiver, der skal godkende sikkerheden i stedet for at få det godkendt hos den pågældende kommune, som det tidligere har været sædvanen. 

Reglen blev vedtaget i 2016 og skulle efter planen være trådt i kraft den 1. januar 2020, men er nu tilbagerullet af den socialdemokratiske minister. 

- Den løsning, der var lagt op til, var alt for bureaukratisk, og den ville have gjort, at frivillige i hele landet ville miste gejsten og engagementet og måske droppe arrangementer. Det vil jeg ikke lægge navn til som minister, siger Kaare Dybvad til TV2 Øst.

Festival kan fortsætte

Beslutningen skaber glæde hos folkemusikfestivalen Musik over Præstø Fjord.

- Vi er rigtig glade for, at reglerne ikke bliver sat i værk. Vi ville ikke kunne gennemføre en festival under de betingelser, for vi har ikke den økonomi, der skal til for at lave det på den måde, de nye regler ville have foresagt, vi skulle, siger formand Anne Grete Kamilles, der næsten er færdig med programmet for 2020. 

Anne Grete Kamilles, formand for Musik over Præstø Fjord, er glad for, at reglen bliver droppet.  Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

- Det betyder, at vi kan fortsætte vores gode samarbejde med kommunen, som er en ekspertise på området. De har hjulpet os i mange år med at få de rigtige ting på plads. I forhold til frivilligeperspektivet er det vigtigt, at kommuner og foreninger lokalt har et samarbejde, så det hele ikke bliver flyttet til en instans, som man ikke har kontakt til, siger hun.  

Ifølge Kaare Dybvad skal den enkelte kommune fremover fortsat bestemme, hvordan man skal godkendes, om man skal betale gebyr eller ikke skal.
 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App