Lokal bank opretter ny afdeling i gammelt rådhus

Møns Bank åbner i starten af 2019 en ny afdeling for at kapre kunder på Midt- og Østsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det går godt for de små banker, når det handler om at kapre kunder fra banker som Danske Bank og Nordea.

Gennem 2018 har de lokale og regionale banker vundet kunder fra de store banker, og ifølge analyseinstituttet Voxmeter har de lokale banker, sparekasser og andelskasser vundet omkring 67.000 kunder i årets første ni måneder.

quote Vi har besluttet at etablere en slagkraftig afdeling i Rønnede

Flemming Jensen, bankdirektør i Møns Bank

Det mærker man især hos Møns Bank, der efter ifølge banken selv succesfulde etableringer i Næstved og Vordingborg de senere år nu er klar til at opprioritere indsatsen overfor kunder på Midt- og Østsjælland.

- Vi har besluttet at etablere en slagkraftig afdeling i Rønnede, hvilket sker som følge af bankens stigende aktivitet på Østsjælland gennem de senere år - fra Rønnede mod Haslev og ud mod Stevns, udtaler bankdirektør Flemming Jensen i en pressemeddelelse.

Bank ser stort potentiale

Møns Bank overtog aktiviteterne efter Kongsted Sparekasse ved Rønnede tilbage i 2013.

- Lige siden har vi mærket en stigende interesse for et pengeinstitut med en lokal profil, hvilket ikke er blevet mindre efter at de landsdækkende pengeinstitutter har nedlagt deres filialer i byer som Faxe, Haslev og Store Heddinge, siger Flemming Jensen.

quote Det er et område med mange muligheder

Flemming Jensen, bankdirektør i Møns Bank

Han ser derfor et stort potentiale i den nye etablering.

- Vi oplever en stor søgning i hele Rønnede-Faxe-Stevns området, som er kendetegnet ved en hel del mindre og mellemstore virksomheder samt veldrevne landbrug, udtaler Flemming Jensen og fortsætter:

- Hertil kommer stærke lokalsamfund i tilknytning til områdets provinsbyer, der tillige er kendetegnet ved et rigt foreningsliv og mange attraktive områder med bosætning.

Skal bruge den gamle byrådssal

Den nye afdeling placeres i den tidligere rådhusbygning på Industrivej 2 i Rønnede, som entreprenør Michael Dahl fra Karise Byg og Anlæg ejer.

Samtidig flytter bankens nuværende afdeling i Kongsted til den nye adresse. I den forbindelse vil bankens pengeautomat samtidig få en ny placering i Rønnede.

- Det er et område med mange muligheder, og samtidig er det geografisk stort, hvorfor der helt naturligt har været mange drøftelser om placeringen af den nye afdeling. Tilgængelighed for kunderne er prioriteret højest, og valget er blevet en central placering i Rønnede, som er et trafikalt knudepunkt for området, siger Flemming Jensen.

Bygningerne rummer arbejdsrammer og mødefaciliteter som den gamle byrådssal, der kan anvendes til større kundearrangementer og møder med det lokale erhvervsliv.