Lindholm er en dyr omgang

Når Lindholm lukker spares der flere hundrede millioner kroner. Men det kommer til at koste arbejdspladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det vil koste et sted mellem 400 og 500 millioner kroner at få bygninger og faciliteter tilpasset et moderne niveau. Flytter man forskningen til Frederiksberg kan man spare et sted mellem 200 og 300 millioner, siger sektionsleder Thomas Krogh Nielsen fra forskningsøen Lindholm i Stege Bugt.

Det er den primære forklaring på, hvorfor man flytter forskningen fra den lille ø Lindholm til hovedstaden. Men inden for de seneste fem år er der allerede blevet investeret 80 millioner kroner til forbedringer på Lindholm. Penge der nu er spildt.

- De 80 millioner kroner udgør jo en mindre procentdel, hvis man ser på det store regnestykke. Derfor har DTU besluttet, at det økonomisk set er en bedre løsning at flytte forskningen til København.

Der skal gøres rent
På øen arbejdes der med smitsomme virusser. Det er blandt andet mund- og klovsygdomme, der er blevet forsket i på øen. Sektionslederen lover dog, at man ikke skal frygte oprydningsarbejdet.

- Der skal gøres rigtig grundigt rent. Alt vores materiale er biologisk. Derfor kan vi selv forbrænde de ting, der kan have smittefare. Vi har et forbrændingsanlæg, så vi selv kan foretage en ansvarlig oprydning.

Arbejdspladserne forsvinder
Der er 67 ansatte på Lindholm. Tabet af de arbejdspladser frustrerer borgmester kandidat Martin Leider Olsen (S)

 - Jeg er forundret over at samtlige partier ved seneste folketingsvalg lovede flere arbejdspladser i provinsen og samtidig blåstempler man at flytte arbejdspladser fra provinsen til København. Det synes jeg er en skandale, siger Martin Leider Olsen til P4 Sjælland.

Udover de dyre forbedringer oplyser DTU Veterinærinstitut at Lindholm giver et årligt underskud på 45 millioner kroner.


Nyhedsoverblik