Lettelse i Vordingborg over skrottede Lindholm-planer: - Jeg er en glad borgmester

Et udrejsecenter på Lindholm bliver ikke til noget, og det er Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S) særdeles godt tilfreds med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Modstandere af Lindholm og borgere i Kalvehave er godt tilfredse med nyheden om, at planerne om et udrejsecenter på øen Lindholm skrottes.

quote Jeg vil gerne sige tak til alle de borgere og politikere, der har arbejdet på at fornuften skulle sejre i den sag

Mikael Smed, borgmester i Vordingborg

Men der findes en anden lokalpolitiker, der nu kan ånde lettet op over, at der ikke kommer til at ligge et udrejsecenter på Lindholm. Og det er borgmesteren i Vordingborg.

- Jeg er da en glad og lettet borgmester, der kan se på, at regeringsforhandlingerne er tilendebragt, og man har fundet ud af, at der ikke skal være udrejsecenter på Lindholm, siger Mikael Smed (S).

- Det synes jeg er fornemt, og jeg vil gerne sige tak til alle de borgere og politikere, der har arbejdet på at fornuften skulle sejre i den sag.

Stor modstand har da gjort indtryk

Siden et udrejsecenter på øen Lindholm lå på tegnebrættet og blev præsenteret på Finansloven i 2018 har det vakt stor røre lokalt og mødt politisk modstand fra flere kanter. Både Vordingborgs borgmester Mikael Smed og formanden for Vordingborg Erhvervsforening, Christian Brix-Hansen, sendte åbne breve i protest mod den daværende regerings beslutning.

Lokale borgere demonstrerede, en politiker tog en svømmetur og et stort borgermøde løb af stablen.

- Jeg tror helt klart, at det borgerengagement og den involvering, der har været sammen med de lokalpolitikere og medarbejdere i Vordingborg Kommune, der har arbejdet med at skitsere, hvor ufornuftig den her beslutning var, det har da gjort et indtryk på de landspolitikere, der skulle træffe beslutningerne. Det er jeg da helt overbevist om, siger Mikael Smed.

Ingen kritik af egne partikammerater

Det er Enhedslisten, Radikale Venstre og SF, der har krævet, at udrejsecentret på Lindholm skal væk.

quote Jeg synes, at det der står i aftalepapiret, det er det, vi hele tiden har sagt her i Vordingborg – at man skal undersøge problemets omfang

Mikael Smed, borgmester i Vordingborg

Er du skuffet over, at det tog så lang tid for dine partikammerater i S at tage den her beslutning?

- Nej, det er jeg ikke, og jeg synes heller ikke, det er helt tydeligt og entydigt, at det alene er de tre partier, der har ført det her til protokols. Jeg synes, at det der står i aftalepapiret, det er det, vi hele tiden har sagt her i Vordingborg – at man skal undersøge problemets omfang, finde løsninger på reelle problemer og bruge energi på hjemsendelserne, siger borgmester Mikael Smed.

Men socialdemokratiet ville jo ikke sige noget undervejs?

- Det var præcis det, de sagde, at der skal kigges på andre muligheder, og det er vel også det, der er kommet ud af forhandlingerne her, siger Mikael Smed.

En unik kulturarv skal beskyttes

Den 11. juni sendte Kommunalbestyrelsen lokalplanen for Lindholm i høring med håb om at bevare den unikke ø for eftertiden. Lokalplanen blev sendt i høring før tid med henblik på at beskytte det, som Vordingborgs borgmester kaldte ”et stykke dansk kulturarv”.

Kommer vi nu til at opleve, at I rent faktisk har planer om at bruge Lindholm rekreativt?

quote Den bevarende lokalplan kører videre. Der er unik kulturarv-historie på øen Lindholm. Der er bygninger fra 1920’erne, der er i god og sund stand

Mikael Smed, borgmester i Vordingborg

- Den bevarende lokalplan kører videre. Der er unik kulturarv-historie på øen Lindholm. Der er bygninger fra 1920’erne, der er i god og sund stand. Det skal vi sørge for at bevare for eftertiden. På den måde kører plangrundlaget omkring den bevarende lokalplan videre. Det var ikke noget, der var hentet ud af den blå luft, siger Mikael Smed.

- Nu skal vi jo i gang med en positiv udvikling af det her fantastiske idylliske område omkring Kalvehave, og jeg håber, at vi kan få kigget på, hvad mulighederne er for øen Lindholm, og hvilke interesser kunne der være i at bruge den til andre fantastiske formål.