Lars Løkke mister opbakning i Vordingborg

Venstres kommuneforening i Vordingborg har ikke længere tillid til Lars Løkke Rasmussen som formand for Venstre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er bange for, at der vil være for meget fokus på Lars Løkke Rasmussens person, hvis han fortsætter som formand. Derfor ser vi ham gerne skiftet ud, siger Henning Larsen, formand for Venstres kommuneforening i Vordingborg til TV2 ØST.

Fredag holdt gruppen møde og her var Lars Løkke Rasmussen på som et ekstra punkt på dagsordenen. Gruppen i Vordingborg nåede til enighed om, at de ikke længere har tillid til Lars Løkke Rasmussen. Derfor vil de stemme for en ny formand på tirsdagens møde i Venstres hovedbestyrelse.

- Som tingene har udviklet sig i løbet af de seneste 14 dage, så ser jeg ikke nogen anden mulighed, siger Henning Larsen.

Støtter Kristian Jensen som ny formand

- Vi har en næstformand, som jeg godt kunne se løfte opgaven. Men det må vi tage på tirsdag eller til det kommende landsmøde i efteråret, siger Henning Larsen.

Flere borgmestre tavse

I dag har TV2 ØST talt med borgmestre fra flere Venstre-kommuner i regionen, som ikke vil kommentere sagen. Herunder Martin Damm fra Kalundborg og Henrik Hvidesten fra Ringsted. Heller ikke borgmesteren på Stevns, Mogens Haugaard Nielsen, ønsker at fortælle, hvor han står. 

- Jeg har taget valget (Europa-Parlamentsvalget, red.) og det Lars Løkke har sagt til efterretning. Så afventer jeg hovedbestyrelsesmødet på tirsdag, siger Mogens Haugaard Nielsen.

Heller ikke Henrik Høegh fra Lolland har ønsket at udtale sig.