Landsretten stadfæster 12 års fængsel og udvisning til polsk mand for drabet på Bettina Olsen

En 30-årig polsk mand nægter sig skyldig, men landsretten i sagen om drabet på 34-årige Bettina Arnsfeldt Olsen på Møn, stadfæster byrettens dom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Landsretsdommerne fandt ikke grundlag for at ændre ved den dom, som Retten i Nykøbing Falster havde idømt en 30-årig polsk mand, der er tiltalt for drabet på sin ekskæreste: 12 års fængsel og udvisning for bestandigt.

Det oplyser Statsadvokaten i et tweet onsdag. Ankesagen blev indledt i mandags.

Manden er dømt for at have dræbt sin daværende kæreste ved vold og kvælning i forbindelse med bilkørsel, og derefter gemt liget i en madras i flere dage.

Nægter sig skyldig i drab

Hændelserne fandt sted i 2017, hvor mandens ekskæreste, Bettina Arnsfeldt Olsen, blev meldt savnet, og efter en uges eftersøgning blev fundet dræbt på en placering, der var udpeget af den tidligere kæreste.

Den polske mand har lige siden begyndelsen nægtet at have begået drab, men har erkendt sig delvist skyldig i at gemme den 34-årige kvindes lig.

Den polske mand har selv forklaret, at ulykken skete, efter han havde kørt vildt rundt i bil med Bettina Arnsfeldt Olsen på passagersædet. Efter meget hurtig kørsel havde hun truet med at springe ud af bilen - derfor havde han bundet hende fast til sædet.

Kort efter kørte han galt, og kvinden fik så alvorlige kvæstelser, at de senere kostede hende livet. Hun havde dog selv forinden afvist at komme på hospitalet, forklarede manden i retten.

Obduktionsrapporten passede imidlertid ikke sammen med forklaringen fra ekskæresten. Her blev det formodet, at kvinden var død i bilen, mens hun sad på passagersædet. Det ser samtidig ud til, at gerningsmanden brugte bilens nakkestøtte til at strangulere hende med.

Det kunne samtidig dokumenteres, at skaderne på hendes krop tydede på voldsom vold forud for hendes død.