Lærer fra Vordingborg vinder fornem undervisningspris: - Det er en vild fornemmelse

Frank Tandrup Andersen, der underviser på ZBC i Vordingborg, har vundet en af Politikens undervisningspriser, knap 2.000 personer var indstillet til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nogle undervisere gør et større indtryk end andre. Og nogle gør så stort et indtryk, at de fortjener en pris.

Det mente et par af Frank Tandrup Andersens tidligere elever fra ZBC i Vordingborg i første omgang. Sidenhen har et fagpanel tilsluttet sig, og derfor er Frank Tandrup Andersen nu en af vinderne ved Politikens Undervisningspris.

- Bare det, at jeg var blevet indstillet, synes jeg jo var vildt. At jeg så vinder, det er da en vild fornemmelse, siger Frank Tandrup Andersen, der måtte læse mailen fra Politiken fire gange, før han forstod, at han havde vundet.

På ZBC underviser han til daglig i IT.

Underviser ad omveje

Frank Tandrup Andersen er uddannet IT-konsulent, og det lå ikke i kortene, at han skulle undervise andre.

Han arbejdede hos konsulentvirksomheden Deloitte på fjortende år, da han blev ramt af stress for fjerde gang og blev enig med sin chef om at stoppe.

Og da han blev tilbudt job hos ZBC i Vordingborg, troede han egentlig, det var et andet job, han takkede ja til.

- Jeg troede, det var et driftsjob og tænkte, at servere og sådan noget kan jeg sagtens håndtere. Men da jeg så fandt ud af, at jeg skulle undervise, var det jo noget helt andet, fortæller han.

Nu har han så stået ved tavlen og delt ud af sin begejstring for kodning og kabler de sidste fire år. Og det er faktisk nogle af hans første elever, der til at starte med indstillede ham til prisen.

- Frank formår at inddrage den enkelte elev. Han lægger virkelig sjæl i sin undervisning, siger Rasmus Eriksen, der sammen med Julie Søndergaard-Hilleke er skyld i, at Frank Tandrup Andersen i det hele taget kom i betragtning til prisen.

- Han har bare gjort et ekstra indtryk. Han har haft nogle elever, han har ringet og vækket om morgenen, fordi de havde svært ved at stå op, og han syntes, de skulle komme i skole og lære noget, fortæller Julie Søndergaard-Hilleke supplerende.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Frank formår at inddrage den enkelte elev. Han lægger virkelig sjæl i sin undervisning, siger den tidligere elev Rasmus Eriksen, der sammen med Julie Søndergaard-Hilleke indstillede Frank Tandrup Andersen til prisen.
- Frank formår at inddrage den enkelte elev. Han lægger virkelig sjæl i sin undervisning, siger den tidligere elev Rasmus Eriksen, der sammen med Julie Søndergaard-Hilleke indstillede Frank Tandrup Andersen til prisen. Foto: ZBC Vordingborg

Bombarderet med beskeder

Men det er ikke kun de tidligere elever, der sætter pris på Frank Tandrup Andersens engagement som underviser. Også hos de nuværende elever, der startede på uddannelsen for blot få uger siden, høster han roser.

- Han er en af de bedste lærere, jeg nogensinde har haft. Han gør virkelig alt for, at vi skal nå vores mål, siger Louise Holmoe.

- De andre undervisere gør det godt, men Frank gør det, som om det kun er dig og ham, når han står og underviser, forklarer Kuka Olsen.

Frank Tandrup Andersen var én ud af knap 2.000 undervisere, der blev indstillet til de i alt ni priser, som Politiken uddeler i forbindelse med Undervisningsprisen.

- Det er jo vildt fedt at vide, at så mange elever har syntes, man har gjort noget godt. Og så er det vildt at tænke på, at fagpanelet har valgt at sige, at jeg skal have særprisen. Det havde jeg ikke regnet med, lyder det.

Det er da heller ikke gået ubemærket hen på diverse digitale platforme, at Frank Tandrup Andersen er blevet hædret.

- Jeg tror, jeg har fået de første 53 sms’er her til morgen og også fået beskeder på LinkedIn og Facebook. Hvis jeg skal nå at svare alle, når jeg nok ikke meget andet i dag. Folk er stolte og glade, og det er selvfølgelig fedt at vide, fortæller han.

Foruden æren følger en pengepræmie på 25.000 kroner med til prisen. Heraf skal en tredjedel af beløbet gå til noget, der har med skolen at gøre. Så de nuværende elever på uddannelsen kan se frem til, at Frank Tandrup Andersens sejrsgang også kommer dem til gode.