¨

Kvinde kørte 108 kilometer i timen gennem byen - med barn på forsædet

En 36-årig kvinde fik sit kørekort inddraget på stedet, da hun kørte 108 kilometer i timen i Stensved, hvor man max. må køre 50 kilometer i timen. Foto: Rådet for Sikker Trafik

En 36-årig kvinde har ubetinget fået frakendt sit kørekort, efter hun har kørt 108 kilometer i timen i en 50-kilometers byzone med et barn i bilen.

En 36-årig kvinde med et barn på forsædet blev onsdag målt til hele 108 kilometer i timen i Stensved, hvor man maksimalt må køre 50 kilometer i timen.

Kørekortet blev inddraget på stedet - og sommeren skal formentlig benyttes hos køreskolen, før et nyt kan erhverves.

- Tag den med ro i sommervarmen, opfordrer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Havde barn på forsædet

- Der er tale om en helt almindelig dagligdags færdselskontrol, hvor vi er et par betjente, der kører ned og laver en manuel kontrol og måler dem, der kommer kørende med en laser. Der blev de opmærksomme på den her bilist, der kom med langt højere hastighed, siger Erik Mather, leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Hun kom faktisk med så stor hastighed, at hun næsten var fløjet forbi, inden de nåede at scanne hende, siger Erik Mather.

Han er selv noget fortørnet over, at der sad et barn i bilen.

- Ét er at køre så stærkt. Noget andet er, at man kører så stærkt med et lille barn foran. Det synes jeg er skræmmende.

Straffen for at køre for stærkt:

Kører du over 30 procent hurtigere, end du må, får du et klip i kørekortet. Du får en betinget frakendelse og skal op til ny teori- og køreprøve, hvis du
 

… kører mere end 60 procent for stærkt eller 160 kilometer i timen eller derover i en almindelig personbil.


… kører mere end 40 procent for stærkt i et større køretøj. For eksempel en bil med trailer, bil med campingvogn og lastbil.


… kører mere end 40 procent for stærkt, hvor hastigheden er nedsat på grund af vejarbejde.


Hvis du overskrider fartgrænsen med mere end 100 procent (dog minimum 100 kilometer i timen), får du frakendt kørekortet ubetinget i en periode. Dette gælder for alle køretøjer.
 

Læs mere om, hvilke konsekvenser det har at få frakendt kørekortet.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Se mere

Frakendelse af kørekort

For kvinden vil det da også have betydelige konsekvenser, at hun har kørt så stærkt i et byområde, hvor hastighedsgrænserne  typisk er 50 kilometer i timen.

- Når man kører over 100 procent for stærkt, bliver det lagt op til en dommer. Når dommeren har truffet en afgørelse, vil hun blive frakendt kørerkortet i en periode. Typisk plejer det at være et halvt år plus en bøde, siger leder af færdselsafdelingen, Erik Mather.

- Ét er at køre så stærkt og noget andet er, at man kører så stærkt med et lille barn foran

Erik Mather, leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Det er ikke et generelt problem, men det er en problemstilling, vi ser næsten dagligt. Der kommer en gang imellem sådan én forbi, hvor man undrer sig over, at folk ikke gennemtænker det, de gør. Det er lige fra den tårnhøje promille til tilfælde, hvor folk kører langt over det tilladte.

Ifølge Erik Mather kan den type forseelser, som der er tale om med den 36-årig kvinde, dog have langt større konsekvenser end en frakendelse af kørekortet.

- Hun kunne jo have slået sig selv ihjel ved at køre så stærkt. Eller endnu være kunne det være gået ud over barnet eller andre modkørende bilister.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App