Kvarter får tredoblet ejendomsskatter med et pennestrøg

Beboere på en villavej skal fremover betale op mod tre gange så meget i ejendomsskat. Stigningen rammer dog kun husene på den ene side af vejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sidste år betalte Hanne Frederiksen 11.600 kroner i ejendomsskatter for huset på Jernbanegade i Vordingborg. I år er regningen på over 24.000 kroner - en fordobling.

- Vi var noget chokerede og synes, det var noget af et smæk at får, siger Hanne Frederiksen til TV ØST.

Vi var noget chokerede og synes, det var noget af et smæk at få, siger Hanne Frederiksen

For Hanne Frederiksen betyder skattestigningen en yderligere udgift på omkring 1000 kroner om måneden.

- Økonomisk betyder det jo, at vi skal ud og tjene de penge ekstra, og vi har jo den samme faste løn, så er det jo noget andet noget, man må spare på, siger hun.

Skyldes ændret kommunalplan

Skattestigningen skyldes en ændring af kommunalplanen.  I planen er huset blevet en del af et såkaldt centerområde, hvor det er tilladt at bygge på 100 procent af grunden.

Jo højere procentdel af grunden, man må bygge på, jo højere bliver ejendomsskatterne.

- Vi har da bestemt ikke tænkt os at skulle bebygge hele grunden, så det er jo fuldstændig fjollet, siger Hanne Frederiksen.

Kun halvdelen rammes

Det er dog kun halvdelen af beboerne på vejen, som bliver ramt af skattestigningerne. 

Grænsen for, hvor der er tale om et såkaldt centerområde, og hvor der er tale om et almindeligt beboelsesområde, går nemlig midt gennem vejen.

Det betyder, at beboerne på den modsatte side at vejen ikke skal betale mere i skat.

- Sådan lige umiddelbart synes jeg da, det er uretfærdigt, at det kun er den ene side, at det rammer, siger Hanne Frederiksen.

På den anden side af vejen undrer de sig også over forskellen.

- Jeg synes, det er meget synd for dem, for det første har de ikke råd til at bo der, og så kan de ikke sælge det med den pris, der er på skat, så det er tosset, siger Kaj Nielsen.

Tages op i byrådet

Efter først Sydsjællands Tidende og senere TV ØST er gået ind i sagen, har det ført til, at Socialdemokraterne nu tage sagen op i byrådet. 

- Det er noget, vi her hos Socialdemokraterne blev opmærksom på for ikke så lang tid siden, at det utilsigtet skete i forbindelse med en lokalplansændring for en del år siden. Det er noget, som vi har talt om, at vi skulle kigge på, siger socialdemokraterne borgmesterkandidat Mikael Smed.

Det er en værre pine, vi sidder i. Det er rigtig mange penge, som vi skal af med hver måned - og det er ærgerligt, fastslår Hanne Frederiksen
  

Og det er en melding som vækker glæde i Jernbanegade.

- Jeg vil da rigtig gerne have dem til at kigge på det her, og se om vi kan finde ud af, hvordan man kan hjælpe os. Det er en værre pine, vi sidder i. Det er et kæmpe smæk, og det er rigtig mange penge, som vi skal af med hver måned, og det er ærgerligt, fastslår Hanne Frederiksen.

Mens Hanne Frederiksen har oplevet, at ejendomskatten er blevet dobbelt så høj, har naboen oplevet en endnu større stigning. Her er ejendomsskatten nemlig steget fra lidt under 9.000 kroner til lidt over 30.000. 


Nyhedsoverblik