Kunstnere foreviger naturen i Vordingborg

Ugen igennem har 15 kunstnere gæstet Vordingborg kommune. De har fået til opgave at illustrere den smukke natur i kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ugen igennem har 15 kunstnere været i fuld gang med at illustrere naturen i Vordingborg kommune.

- Jeg er ved at tegne et rigtigt dejligt landskab udsigten her fra Høvblege på Møn, siger Westy Esbensen, som er en af naturkunstnerne.

Det er Vordingborg kommune som har inviteret kunstnerne.

- Der er meget unik natur langs vores kyster, og det vil vi gerne videreformidle og sætte fokus på, siger naturvejleder i Vordingborg kommune Elise Hvelplund Brink. 

Unik natur

De 15 kunstnere er vant til at rejse land og rige rundt for at gengive unik natur, og for dem er naturen i Vordingborg kommune noget helt specielt.

- Jamen det er jo kystlandskaberne, og der er mange overdrev altså græsland, som er en meget truet naturtype, og så er der skove, gamle skove, mange gamle træer, siger Westy Esbensen.

- Ligegyldig næsten hvor man kommer hen, så er der et dejligt sted, så vi har været utrolig mange spændende og smukke steder, så det har været en stor glæde, siger naturkunstner Lise Pflug.

Kunstværker bliver til en bog

Det er meningen, at de bedste kunstværker skal udgives i en bog, så flere kan få øjnene op for den unikke natur i kommunen.

- Det er både til dem, der bor her i kommunen, så de kan se hvilken skøn og smuk kommune, vi bor i, og også for turisterne så de kan se den her bogudgivelse og se hvor smuk, anderledes og afvekslende en natur, vi har her i det sydsjællandske, siger naturvejleder Elise Hvelplund Brink.

Men for kunstnerne er det ikke bogudgivelsen, der er højdepunktet men derimod den seneste uges mange naturoplevelser.

- Det har været en fantastisk uge, det må vi sige, fra vi stod op om morgenen, og til vi gik i seng om aftenen, der kom de skønneste solnedgange, så det har været en luksusuge, fastslår Lise Pflug.

Kunsterne har nu indtil oktober måned til at færdiggøre deres værker, og så vil bogen med kunstværkerne blive udgivet en gang til næste år.