Kunst over køledisken – unge kunstnere udstiller værker i Brugsen

Coronavirus har sat en midlertidig stopper for museer og kunstinstitutioner, men det stopper ikke en ung kunststuderende fra Bogø i at udstille værker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Normalt er det gule tilbudsskilte, der hænger over kølediskene i Dagli’ Brugsen på Bogø, men for en stund er skiltene skiftet ud med farverige kunstværker. Selvom det ikke er hverdagskost, at der hænger kunstværker mellem kødpålæg og kølevarer, så giver det ifølge Amalie Mannerup, der er initiativtager til projektet, rigtig god mening, at billederne hænger der og ikke på et museum.

quote Når man laver sådan nogle ting, så vil man gerne starte et sted, man kender

Amalie Mannerup, kunsthistoriestuderende

- Kunstinstitutionerne og museerne har været lukket på grund af coronavirus, og derfor har det været nødvendigt at flytte kunsten og kulturen ud i et rum, som er tilgængeligt som fx en dagligvarebutik. Udover det, kan man sige, at der er en ekstra gevinst i at gøre det her på Bogø, fordi der geografisk er rigtig langt til kunstudstillinger, så på den her måde, får vi også spredt kunsten lidt ud, fortæller Amalie Mannerup.

Værket her er lavet af Emilie Meyer Sørensen og malet med akvarel.
Værket her er lavet af Emilie Meyer Sørensen og malet med akvarel.

Som ung arbejdede hun selv i Dagli’ Brugsen på Bogø, men i dag er hun kunsthistoriestuderende. Det er ikke hende selv, der er kvinden bag værkerne, det er til gengæld hendes venner Emilie Meyer Sørensen og Emil Krog. 

- Jeg syntes, det var en oplagt måde at gøre det på. Når man laver sådan nogle ting, så vil man jo gerne starte et sted, man kender, og hvor folk kender en, så derfor giver Bogø rigtig god mening, siger Amalie Mannerup.

Værkerne udstilles frem til den 7. april og kan ses og købes i Dagli’ Brugsen på Bogø. 

Værket her er lavet med tusch af Emil Krog
Værket her er lavet med tusch af Emil Krog