Kunderne bakkede op da rotter lukkede Jacks butik: - Det er den fedeste følelse

Gensynets glæde var stor, da slagtermester Jack Christiansen fra Stege igen kunne byde kunderne velkommen efter fire ugers kamp mod skadedyr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I næsten en hel måned har slagtermester Jack Christiansen, som ejer og driver Slagter Stig & Co i Stege, måttet holde butikken lukket.

En firbenet, lodden gnaver var flyttet ind og ikke lod sig fange igen. Der var intet andet at gøre, end at lukke slagterbutikken og den tilhørende restaurant, Støberiet.

quote Den opbakning, vi har fået, er helt imponerende.

Jack Christiansen, slagtermester

Men i dag kunne slagtermester Jack Christiansen endelig byde kunderne velkommen igen.

- Det er ligesom juleaften, siger han og tilføjer:

- Det er lang tid uden sine kunder.

For slagtermesteren var situationen ved at være presset her kort før Mortens Aften. I denne uge kunne både han og myndighederne dog konstatere, at der ikke længere var spor, i det mel, som var drysset ud for at afsløre, de ubudne gæster.

Med kort tid til Mortens Aften kom nyheden om, at butikken igen kunne åbne som en stor lettelse. Men der blev også travlt, for en genåbning kræver varer, som Jack Christiansen efter fire uger havde været nødt til at smide ud.
Med kort tid til Mortens Aften kom nyheden om, at butikken igen kunne åbne som en stor lettelse. Men der blev også travlt, for en genåbning kræver varer, som Jack Christiansen efter fire uger havde været nødt til at smide ud. Foto: Krisoffer Koch - TV2 ØST

De seneste fire uger har været svære, fortæller Jack Christiansen.

- Det er ikke fedt. Man føler det som et nederlag at skulle lukke, siger han om den følelse, der gik igennem ham, da der blev konstateret rotter.

- Når man først står i det problem her, skal man finde ud af, hvad man skal gøre. Så vi ringede til Fødevarestyrelsen, som kom og skulle tjekke det hele igennem.

Støtten er strømmet ind

Men et var myndighederne. Kunderne skulle også have besked.

- Der er ikke andet at gøre, end at sige det, som det er. Vi har en gnaver inde, og vi er nødt til at lukke forretningen på ubestemt tid, fortæller slagtermesteren.

Og det gjorde han så. I et opslag på Facebook. Her har kunderne efterfølgende i næsten 200 kommentarer og reaktioner, udviste sympati med Jack Christiansen og den vanskelige situation, han var havnet i.

- Den opbakning, vi har fået, er helt imponerende.

Selv da det endte med at trække ud, fortsatte støtten med at strømme ind. Det skete blandt andet i kommentarer på Facebook:

- Kæmpe krammer til jer. Det trænger I til. Vi booker bord, så snart I er klar, skrev Mette Rosa Dahl på et Facebook-opslag, som Jack Christiansen, den 19. oktober skrev:

- Det er med en kæmpe tåre i øjenkrogen, at vi stadig må meddele, at vi holder lukket.

Glade kunder

Også de erhvervsdrivende og andre spisesteder har rakt ud og tilbudt hjælp.

quote Jeg har ikke hørt om nogen forsikring, som har betalt den fulde forsikringssum

Jack Christiansen, slagtermester

- En skrev, jeg kunne bare komme ned og låne deres køkken, hvis der var noget som helst, jeg skulle lave. Og en ringer og siger, tag din familie og venner med ud og kom og få et afbræk – så giver jeg en gang mad – og nogen kommer med blomster. Det er den fedeste følelse at have – der er Stege Møn og kunder helt unikke på det punkt her, fortæller slagtermesteren til TV2 ØST imens kunderne strømmer til butikken.

En af dem, der havde lagt vejen forbi Slagter Stig & Co i dag var Siv Nilsson fra Stege.

Hun kommer jævnligt i butikken, og er både glad og lettet over, at den nu igen er åben.

- Det er rigtig dejligt. Det var næsten lidt underligt, når man så det hele var mørklagt. Nu er jeg ikke på Facebook, så jeg vidste ikke, hvad var sket, siger hun og tilføjer:

- Det er god kvalitet og meget god service. Og så støtter man et ungt par, der er stater her, og som lægger alle kræfter og energi i det.

Siv Nilsson fra Stege var en af de mange kunder, der i dag lagde vejen forbi Slagter Stig & Co - dels fordi hun synes kvaliteten er god - men også for at støtte butikken i en svær tid.
Siv Nilsson fra Stege var en af de mange kunder, der i dag lagde vejen forbi Slagter Stig & Co - dels fordi hun synes kvaliteten er god - men også for at støtte butikken i en svær tid. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

En lukning i fire uger er selvsagt ikke uden udgifter. Jack Christiansen har dog tegnet en forsikring, som redder ham mod de værste skader – men ikke alt.

- Når du går fra en omsætning på 8-900.000 kroner om måneden til et rundt nul, plus lønninger og vareudsmid – ja så havner vi deroppe af. Og jeg har ikke hørt om nogen forsikring, som har betalt den fulde forsikringssum.

Selvom slagterbutikken igen er åben med Fødevarestyrelsens velsignelse, må kunderne må stadig vente med at besøge slagterens restaurant - Støberiet - inde ved siden af.

Her huserer kæmpes der fortsat mod gnaverne.