Kulturpris til Vilde Vulkaner

Børnefestivalen Vilde Vulkaner modtager dette års kulturpris. Et af hovedargumenterne er, at der er et unikt stort engagement af frivillige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vilde Vulkaner er Danmarks største børnefestival. Festivalen tiltrækker ikke kun mange børn, men også et hav af frivillige, der alle hjælper til med festivalen. Nu har Kulturprisen sammen med Vordingborg Kommune og Lollands Bank så besluttet, at festivalen og de frivillige skal hædres.  

- Det er jo primært alle de frivillige, der viser stort engagement, der skal have æren. Uden dem var det ikke muligt. Vi præsenterede det for dem i fredags, og der var der stor glæde blandt dem, og de var meget stolte, siger Frank Villumsen fra Vilde Vulkaner.

Det er først den 22. januar, at den officielle pris uddeles, men allerede nu kan festivalens arrangører og de 1.500 frivillige glæde sig over, at Kulturprisen 2015 går til dem.  

- Vi er jo enormt glade for at få den anerkendelse. Det er jo noget, vi har arbejdet med i mange år, og vi gør meget for, at børnene og ikke mindst de frivillige skal have en god oplevelse, siger Frank Villumsen.

Hvert år samler Vilde Vulkaner omkring 10.000 børn fra SFO’er og fritidsklubber i hele landet i alderen 7-14 år, og cirka 1.000 pædagoger. Festivalen varer i tre dage, hvor der er masser af musik og leg på programmet.

Festivalen melder allerede om udsolgt for 2016.