Kriminalforsorgen søger chef for udrejsecenter Lindholm

Kriminalforsorgen søger nu den kommende chef til det nye udrejsecenter Lindholm i Stege Bugt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kriminalforsorgen slår nu jobbet op som projektleder og institutionschef for det kommende udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt i Vordingborg Kommune.  

I Finanslovsaftalen for 2019 mellem regeringen og Dansk Folkeparti er det besluttet, at der skal etableres et nyt udrejsecenter, som skal placeres på Lindholm. Centeret skal have en kapacitet på 100 pladser og yderligere 25 bufferpladser, og det skal huse for afviste asylansøgere, som er på tålt ophold eller som er udvist på grund af kriminalitet.

Lokal modstand 

Udrejsecentret har givet anledning til stor debat i lokalområdet, hvor de lokale beboere er imod Udrejsecentret og har arrangeret flere debatmøder og besøg af blandt andet Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg. Vordingborgs borgmester, Mikael Smed (S), og byens viceborgmester, Michael Sejding Larsen (V) har på tværs af partigrænser udtalt, at udrejsecentret er et "umådeholdent misbrug af skatteborgernes penge". 

Vordingborgs borgmester er dog også forundret over, at rekrutteringen af en chef allerede er i gang.

- Kriminalforsorgen har fået at vide, at de skal gå i gang, og embedsmændene gør, hvad de bliver bedt om. Det slår en tyk streg igennem, at med den nuværende regering så bliver det her gennemført uagtet, at det kommer til at koste tæt på 2 millioner kroner om året pr. beboer. Vi kæmper op af bakke her, og regeringen har ikke lyst til løse de udfordringer, der er, på en langsigtet måde frem for de her hurtige ”aha-løsninger”, som i virkeligheden er ikke-løsninger. Det gør mig ked af det, at landspolitikerne ikke er mere oppe i helikopteren, siger Mikael Smed. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Stillingsopslag fra Kriminalforsorgen.
Stillingsopslag fra Kriminalforsorgen.

Ansøgningsfristen til stillingen som projektleder og chef til Udrejsecenter Lindholm er 1. april. Hele opslaget kan læses her.

Modstanden mod projektet vokser fortsat i lokalområdet, hvor der løbende er blevet taget initiativ til møder og underskriftsindsamlinger. Byen Kalvehave, hvor færgen til og fra Lindholm lægger til, har været hyppigt besøgt af udenlandske medier, der har rapporteret om beslutningen de seneste måneder. 

Gode kommunikationsevner

I stillingsopslaget skriver Kriminalforsorgen, at en del af arbejdet bliver at ansætte de omkring 50 mennesker, der skal arbejde på udrejsecentret. Udrejsecenter Lindholm bliver en del af Kriminalforsorgen Sjælland.

Centret skal ombygges i løbet af 2020  og bliver taget i brug i 2021. I stillingsopslaget efterlyses en chef som har høj faglighed og gennemslagskraft. Derudover skal udrejsecentres leder have særdeles gode evner inden for kommunikation og pressehåndtering.

Håber på en ny regering

Selv om Kriminalforsorgen nu har slået stillingen op, så fortsætter den lokale kamp imod et udrejsecenter på Lindholm, og det er nu Mikael Smeds håb, at det er Socialdemokratiet, der vinder det kommende valg. Partiet undlod at stemme for forslaget om etableringen af udrejsecentret og har efterlyst en grundig analyse af behovet for et nyt udrejsecenter og hvilke andre muligheder, der er. 

- Vi vil gerne have undersøgt, hvilke andre løsningsmodeller, der kunne være, og at man kigger på, hvordan man får folk til at rejse hjem. Den analyse beder Socialdemokratiet stadig om, og den kan de jo reelt først få, når de selv sidder ved rorpinden og får adgang til embedsværket, siger Mikael Smed. 

Finanslovsaftalen om Udrejsecenter Lindholm: