¨

KRAS JULEHJÆLP: Panel løser 24 dilemmaer i digital julekalender

Ungdomsredaktionen på TV2 ØST tager unges hverdagsudfordringer op og giver gode råd om alt fra psykisk helbred til Tinder-dates.

Foredragsholder Mads Marius, journalist på TV2 ØST Camilla Hertz og slagter og Instagrammer Jan Lillie Lauritsen giver gode råd til unges hverdagsdilemmaer i ny digital julekalender (Foto: Jacob V. Overgaard).

To fyre og en kvinde er blevet sat i stævne på Rådhuspub’en i Vordingborg. Målet er at løse 24 dilemmaer, som unge i regionen går og bøvler med. Hvert dilemma kommer til at udgøre en låge i en digital julekalender, KRAS julehjælp, som ungdomsredaktionen på TV2 ØST står bag.   

I panelet sidder 22-årige Mads Marius fra Vordingborg sammen med 28-årige Jan Lillie Lauritsen fra Slagelse. 

- Diversiteten i dilemmaerne er sjov. Selvom nogle af dilemmaerne umiddelbart kan virke små, så er de stadig relevante, fordi mange døjer med dem. Der er også nogle dilemmaer i den lidt tungere ende, og de har været interessante at diskutere, fordi det handler om store tabuer, fortæller Mads Marius.

De to herrer får selskab af 30-årige Camilla Hertz, der er journalist på TV2 ØST. Hun skal sørge for, at diskussionerne ikke løber af sporet og samtidig bringe lidt kvindeligt modspil ind i diskussionerne.

- De er lidt nogle drengerøve på hver deres måde, så de skal lige holdes i kort snor engang imellem. Men det bliver sjovt, og både Jan og Mads Marius er faktisk rigtig gode til at komme med brugbare og eftertænksomme råd, siger Camilla Hertz.

Se første afsnit af KRAS Julehjælp her:

 

Ser verden fra to vidt forskellige perspektiver

Mads Marius og Jan Lillie Lauritsen er blevet valgt som panel i KRAS Julehjælp, fordi de begge er opvokset og bosat i regionen og dermed kan relatere til, hvordan det er at være ung i provinsen. Samtidig har de to vidt forskellige baggrunde, der gør, at de bringer forskellige perspektiver til dilemmaerne.

- Det bliver kantet og hudløst ærligt, og så løser vi dilemmaerne fra to meget forskellige verdener, fortæller Mads Marius.

Jan Lillie Lauritsen har en lang historie med stofmisbrug og har en stor følgerskare på Instagram med satiresiden Morfar fortæller. Mads Marius har i mange år kæmpet med sit selvværd og holder blandt andet foredrag om selvværd, diagnoser og motivation.

Store og små dilemmaer

Missionen bag KRAS Julehjælp er at engagere sig i de unges liv på deres præmisser og styrke dem i at være unge i provinsen. Dilemmaerne er indsamlet fra unge flere forskellige steder i regionen, og de berører alle mulige slags problemer - store som små.

Den ene dag vurderer panelet, om man skal give hånd eller kramme på første Tinder-date. En anden dag diskuterer de, hvordan man fortæller sine nærmeste, at man har det psykisk dårligt.

Fælles for alle dilemmaerne er, at panelet forsøger at holde en munter tone, samtidig med at problemerne bliver taget alvorligt.

- Jeg håber, at man gennem humor bedre forstår det seriøse. Når vi forholder os til de her dilemmaer med humor, så tager vi det ned i øjenhøjde. Det gør det muligt at snakke om dem på en måde, hvor man ikke drukner i seriøsitet, forklarer Mads Marius.

HVEM ER PANELET?

Jan Lillie Lauritsen er 28 år, uddannet slagter og er fra Slagelse. Han har taget stoffer i store dele af sit ungdomsliv og er for nyligt blevet ”clean” efter at have mødt sit livs kærlighed. Han står bag satiresiden ”Morfar fortæller” på Instagram, som har over 87.000 følgere. Her udgiver han sjove hverdagsklip fra brugerne og kantede holdninger med en markant seksuel tone.

 

Mads Marius er 22 år, foredragsholder og provokatør og er fra Vordingborg. Han har sin egen virksomhed, hvor han lever af at holde foredrag for unge om selvværd, diagnoser og motivation. Mads Marius lavede selv et skifte i sit ungdomsliv, hvor han fra den ene dag til den anden gik fra at game mange timer i døgnet til at sætte fokus på sig selv, og hvad han ville opnå med sit liv.

Julekalenderen udkommer på KRAS’ kanaler på Youtube, Facebook og Instagram alle dage fra den 1. til den 24. december. Dagens låge bliver også vist på TV2 ØST-kanalen efter de sene regionale nyheder kl. 22 hver aften frem til jul.

Find alt indhold fra ungdomsredaktionen KRAS lige her

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App