¨

Kontanthjælpspar anker kommunes afgørelse

Foto: TV ØST

Familien Jensen fra Ørslev anker nu sagen om Vordingborg Kommune, der har trukket dem i kontanthjælp, fordi de har fået en erstatning.

May-Brith Jensen har mandag skrevet et brev til Ankestyrelsen. Hun mener, at Vordingborg Kommune har handlet forkert, og at kommunen ikke må trække hende og manden i kontanthjælp, fordi de har fået udbetalt en forsikringssum. Derfor anker de kommunens afgørelse.

- Vi er nødt til at gøre noget. Bare fordi vi er på kontanthjælp, er det ikke ensbetydende med, at vi skal trampes ned, og det føler jeg, at vi bliver, siger May-Brith Jensen. 

I fredags fortalte TV ØST historien om May-Brith Jensen og hendes familie i Ørslev. I november sidste år havde familien indbrud. Her fik de udbetalt 36.500 korner af forsikringen, men fordi de er på kontanthjælp, trækker Vordingborg Kommune 16.500 kroner fra parrets kontanthjælp 1. marts.

Aktivlovens paragraf 14

Efter aktivlovens paragraf 14 gælder det som hovedregel, at hverken du eller din eventuelle ægtefælle må være i besiddelse af en formue, hvis du/I er på kontanthjælp. Kommunen skal i alle tilfælde se bort fra beløb på op til 20.000 kroner, hvis man er et ægtepar.

Læs også: Familie mister erstatning efter indbrud.

Siden familien fortalte deres historie er den nået helt til Christiansborg. Her mener flere politikkere, at det er forkert, at man ikke kan beholde en erstatning.

Social- og Arbejdsmarkedsdirektør i Vordingborg Kommune Helle Linnet fortæller, at sager som denne bliver nødt til at komme i Ankestyrelsen, hvis man klager over kommunens afgørelse.

- Hvis borgere er utilfredse med kommunens afgørelse, så bliver de nødt til at gå til Ankestyrelsen. Så er det Ankestyrelsen, der afgør sagen, og så må vi jo indordne os efter det, siger Helle Linnet.

Familien fra Ørslev må nu væbne sig med tålmodighed indtil Ankestyrelsen kommer med sin afgørelse.

- Nu håber jeg, at vi får medhold i vores sag, så vi kan beholde vores penge. Og så håber jeg, at loven bliver lavet om, så det ikke sker for andre, siger Jimmi Jørgensen.

Det kan tage mellem seks måneder og et år, før Ankestyrelsen kommer med en afgørelse.  

02:44 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App