Kongeskibet ændrer kurs på grund af blæst

Planerne for regentparrets besøg på Møn i dag er ændrede. På grund af for megen blæst kan skibet ikke lægge til ved Klintholm Havn som planlagt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Blæsten kan man ikke gøre så meget ved.

Heller ikke selv om man er royal, og her fredag morgen driller vinden Kongeskibet Dannebrog, der skulle have lagt til ved Klintholm Havn klokken 10 fredag.

Til Bogø i stedet for

Det kan dog ikke lade sig gøre på grund af blæsten, så skibet har ændret kurs og lægger i stedet til ud for Bogø. Herfra bliver dronningen og prinsen sejlet til Bogø og kørt til Klintholm Havn, hvor de skulle ankomme klokken 10 som aftalt, og hvor der venter dem en velkomst, som forhåbentligt kommer til at køre helt efter planen.

Torsdag var regentparret i Vordingborg og Præstø, hvor de blandt andet besøgte virksomheder og og en skole. Her kørte det meste efter programmet bortset fra 10 minutters forsinkelse, fordi begivenhederne tilsyneladende interesserede regentparret så meget undervejs.

Sild og is

I dag gælder det så Møn og Nyord. Her skal de royale blandt andet smage Møn is, besøge et galleri og på sildemarked.

Se hele fredagens program her.

Formiddagens ændringer gør også, at den officielle afsked er rykket. Den kommer til at foregå på Stege Torv  i stedet for Klintholm Havn, og tidspunktet er rykket fra klokken 16.55 til 16.30.