¨

Konfliktmægler: Dialog og undskyldning ville hjælpe

Lundby Efterskole kunne hjælpe eleverne til at komme videre, hvis de gav en undskyldning eller gik i dialog, siger siger konfliktmægler Karin Nielsen.

Det ville efter alt at dømme hjælpe både Lundby Efterskole og de tidligere elever fra Præstøulykken, hvis skolen undskyldte og indledte en dialog.

Eleverne og forældrene fra Præstøulykken har et meget stort ønske om en klar undskyldning og en dialog med skolen om ulykken.

Det har Lundby Efterskole dog ikke ønsket at give eleverne.

Men det ville klart være en hjælp for ofrene i ulykken, siger konfliktmægler Karin Nielsen, der dog ikke udtaler sig om den konkrete sag.

- Når så store hændelser indtræffer, så har man brug for at tage sig af sagen, og det, som det skete har gjort ved parterne. Så når man tænker, at det er slut, så er det bare slet ikke slut, siger hun til TV ØST.

Eleverne kunne komme videre

Hun mener, at en dialog mellem eleverne og Lundby Efterskole ville hjælpe eleverne videre.

- Der er så mange følelser og konsekvenser, som de skal leve med resten af livet, at de skal have det bearbejdet. Følelserne skal mødes, og det skal undskyldningen være med til at gøre. Men kun hvis den rent faktisk kommer fra hjertet og er afgivet frivilligt, siger Karin Nielsen.

Hun mener, at det kan handle om, ledelsen på efterskolen også har markante følelser, der er i klemme i sagen.

- Kun skolen kan vide, hvorfor de ikke vil være med. Men de har også stærke følelser. Og det man kunne gøre er jo, at spørge om, hvorfor det er svært, siger konfliktmægleren. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App