¨

Kommune vil hyre studerende til fyrede pædagogers arbejde

Foto: TV ØST

Politikerne i Vordingborg bevæger sig på kanten af loven, når de planlægger at ansætte studerende til fyrede pædagogers job, lyder kritikken fra BUPL.

Det vækker vrede i pædagogernes fagforening BUPL, at politikerne i Vordingborg Kommune har planer om at erstatte fyrede pædagoger med studerende i de mindste skoler. Det skriver Sjællandske.

Børne-, unge og familieudvalget vil bruge 250.000 kroner på ekstra ressourcer til området, lyder det, men de ekstra ressourcer skal altså være studerende, der skal arbejde i skoleklubber i op til 10 timer om ugen. Det vækker harme hos Mette Gerdøe-Frederiksen, der er næstformand i BUPL Sydøst.

- Det er et meget mærkeligt signal at sende til de pædagoger, som er blevet fyret, siger hun til avisen og tilføjer, at man slet ikke må fyre pædagoger for så at ansætte studerende, der er billigere.

Hun har gjort Vordingborg Kommune opmærksom på problematikken, men Kirsten Overgaard (V), der er formand for børne-, unge og familieudvalget forsvarer valget med, at der er tale om timer spredt ud over ugens dage, og hvor det ikke er noget, man kan ansætte en pædagog til. Samtidig påpeger hun vigtigheden i at kunne tilbyde studiejob, når nu der er et seminarium i byen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App