¨

Kommune vil have rockerne ud af bymidte

Foto: TV ØST

Byrådsmedlemmer i Vordingborg vedtog ondag aften en lokalplan, der gør det ulovligt for rockerne at drive klub i kommunen.

Onsdag aften holdt Vordingborg Kommune et møde, hvor det handlede om tiltag, der skal få rockerne ud af deres huse og væk fra bymidten. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Her vedtog et enigt byråd et såkaldt paragraf 14-forbud, og med det håber kommunalpolitikerne at have løst det problem, som andre har kæmpet med i årevis - nemlig at kunne smide rockerne ud fra almindelige beboelseskvarterer. Det skriver DR P4 Sjælland.

Ifølge borgmester Knud Larsen skyldes det, at Bandidos ikke selv ejer huset i Vordingborg, men har lejet sig ind. Derfor kan kommunen benytte lokalplanen, der forbyder foreningsaktiviteter i ejendommen på Boulevarden.

- Den beslutning åbner mulighed for, at politiet siger til rockerne, hvis de ikke flytter frivilligt, at "nu kan I finde en anden adresse", men absolut ikke på Boulevarden, hvor det er forbudt at udøve deres virksomhed, siger Knud Larsen til DR P4 Sjælland.

Når det ifølge borgmester Knud Larsen kan lade sig gøre på Sydsjælland, så hænger det sammen med, at tilholdsstedet i Vordingborg er lejet og ikke ejet af Bandidos.

Nu er det ifølge borgmesteren op til politiet at benytte det værktøj, som politikerne har stillet til rådighed.

- Det er myndighederne, der skal føre den beslutning ud i livet. I det her tilfælde har Vordingborg Kommune sagt, at "vi ikke ønsker jeres aktiviteter i Vordingborg - i særdeleshed ikke på Boulevarden". Og nu er der mulighed for, at de bliver fjernet, siger Knud Larsen.

Næstved Kommunes byråd har tidligere brugt samme model, da det lavede et paragraf 14-forbud på Præstøvej, mens man i flere kommuner i hovedstadsområdet - hidtil uden succes - har forsøgt at få rockere til at fraflytte tilholdssteder i beboelseskvarterer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App