Kommune og køkkenfirma begraver stridsøkse

Vordingborg Køkkenet og Vordingborg Kommune kan slutte fred oven på en tvist om grunden ved havnen, som fik køkkenfirmaet til at true med at forlade byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stridsøksen er blevet begravet igen i uoverenstemmelsen mellem Vordinborg Køkkenet og byens borgmester Henrik Homner (S).

Det oplyser parterne i en pressemeddelse.

Langede ud efter borgmester

Bestyrelsesformand Ingolf Jacobsen langede for et par uger siden hårdt ud efter borgmesteren, som han mente var uhæderlig. De 2 havde sammen med blandt andre kommunens udviklingsdirektør Torben Gleesborg holdt møde 11. marts og blandt andet talt om de boliger, der kunne bygges på grunden på Langøvej, hvor køkkenkoncernen holder til.

3 dage senere får firmaet at vide, at kommuneplanen er ændret, så den ikke længere giver lov til at bygge huse til beboelse, men at det i stedet skal være rekreativt område.

I det røde felt

Det fik både bestyrelsesformand Ingolf Jacobsen og Vordingborg Køkkenets direktør Hjalmar Skovholm Hansen op i det røde felt. Dels fordi hverken Henrik Holmer eller nogen i hans følge 3 dage tidligere havde nævnt noget om ændringen, og dels fordi ændringen betyder, at grunden bliver værdiløs, idet købeinteressen for et rekreativt område langt fra er lige så stor, som hvis der var tale om et beboelsesområde.

Hvad parterne præcis har indgået af aftale, melder pressemeddelelsen ikke noget om.