Kommune beder borgerne om hjælp - hvor er de farligste vejstrækninger?

Bilisterne kører alt for stærkt gennem flere af de små landsbyer ved Vordingborg. Derfor beder kommunen nu borgerne om hjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Alt for stærkt. Uforsvarligt hurtigt.

Sådan beskriver Ulla Aastrøm bilisternes kørsel gennem landsbyen Råbymagle, som hun bor i.

For det bliver kørt alt for stærkt gennem flere af de små landsbyer ved Vordingborg. Det er derfor, Vordingborg Kommune nu beder borgere i kommunen om hjælp til at spotte, hvilke veje der skal fokus på.

På Vordingborg Kommunes facebook-side opfordrer de borgere til at komme med inputs til, hvor kommunen skal sætte ind.

 

Borgerne ved, hvor skoen trykker

Ifølge Michael Larsen (R), der er formand for Trafiksikkerhedsrådet og Plan- og Teknikudvalget i Vordingborg Kommune, forklarer, at det handler om at skabe en mere tryg færdsel for gående og cyklister, fordi kommunen oplever flere og flere bløde trafikanter.

- Borgerne ved, hvor skoen trykker.

- Det er ikke altid, man kan sidde og regne sig frem til det fra et skrivebord i kommunen. Vi gør det jo for, at vi kan undgå trafikuheld eller andre utilsigtede hændelser, så vi kan være på forkant med det. Derfor retter vi nu henvendelse gennem den lille film på facebook, siger Michael Larsen.

Fartdæmpninger på vej

Kommunen har allerede vedtaget at lave fartdæmpninger i tre forskellige landsbyer. Det drejer sig om Jungshoved, Ugledige og i Råbymagle. Og det er naboerne til Søndre Landevej, der går igennem Råbymagle, glade for.

- Det lyder godt, at folk skal køre langsommere. Jeg ved ikke med bommene, jeg tror ikke, landmændene synes, det er så sjovt. Men i det hele taget at få folk til at køre langsommere, er vi glade for. Der er kommet børnefamilier her, så det er jo også vigtigt, siger Ulla Aastrøm.

Ulla Aastrøm, Råbymagle.
Ulla Aastrøm, Råbymagle. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Hun har også været vidne til, hvor galt det kan gå på vejene i de små landsbyer.

- Der kom fra Klintholm en bil, der simpelthen tog stakittet i mit nabohus og ind over marken. Der kom også politi. Og det var så nogen, der havde festet lidt for meget, fortæller hun.