Køkken rives ned på grund af rotter

Et ungt par fra Ørslev nær Ringsted skal have revet deres køkken ned på grund af rotter. I tre måneder har parret forsøgt at få hjælp til at komme skadedyrene til livs, da rotterne bogstaveligt talt har overtaget deres hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er nu en forklaring på, hvorfor Karina Espersen og Oliver Hansen fra Ørslev lever i en rotterede.

- Der er blandt andet fundet et hul inde bag køleskabet ind til soklen, hvor der er fri passage for rotterne rundt i hele køkkenet og køkkenskabene, fortæller Karina Espersen.

Parrets køkken skal derfor rives ned.

Den beslutning blev taget efter parret i dag gennemgik lejligheden og ejendommen med ejeren af bygningen, Kiltin Skadedyrsbekæmpelse og Ringsted kommune.

- Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor der først bliver gjort nu. Vi har kæmpet så længe med rotte problemer. Bare i løbet af i nat er der kommet flere rottelorte på køkkenbordet, så det er tydeligt, at de stadig er her, fortsætter Karina Espersen

I tre måneder har parret i bogstaveligt talt forstand levet side om side med rotter.

Parret bor i stuen for køkkenet og soveværelset er overtaget af rotter. Det er på trods af, at Ringsted kommune allerede har sat rottefælder op, lavet rottespærrere i rørene og skyllet 14 rottereder væk fra kloakken.

Det er ikke kun Karina Espersens og Oliver Hansens lejlighed, den er gal med. Køkkenet i nabolejligheden skal også rives ned på grund af rotter.

- Det er frustrerende. Det har været et mareridt. Lige siden jeg mødte rotterne for første gang, har jeg haft mareridt om dem hver nat. Min store pige er bange, og min baby kan jeg ikke have liggende på gulvet, fortæller Marina Hellbrecht fra Ørslev

I dag blev Karina Espersen og Oliver Hansen så også klogere på, hvordan rotterne kommer ind i ejendommen. Skadedyrsbekæmperne fandt tydelige huller i fundamentet flere steder i bygningen.

TV Øst ville gerne have talt med ejeren af ejendommen, der har ansvaret for at sikre bygningen mod rotter, men han ønskede ikke at stille op til interview.

Parret håber, at de kan se frem til genhusning, mens bekæmpelsen af skadedyrene intensiveres. I følge Ringsted kommune ligger det dog ikke lige for.

- Som udgangspunkt kan man godt bo med rotter. Det er selvfølgelig meget ubehageligt. Vi er løbende i dialog med embedslægen i forhold til at vurdere, om der er en sundhedsfare omkring det her. Den dialog vil vi selvfølgelig fortsætte efter i dag. Det er embedslægen, der efter i dag, skal vurdere, om der er brug for genhusning, fortæller Thorbjørn Fangel, Centerchef for Teknik og Miljø i Ringsted Kommune.