To kokke fra restaurant Babette på landsholdet

Mandag aften blev det officielt. To af kokkene fra gourmetrestauranten Babette i Vordingborg er nu med på juniorkokkelandsholdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På restaurant Babette i Vordingborg er der i disse dage ekstra god stemning. To af restaurantens kokke fik mandag at vide, at de er udtaget til at repræsentere Danmark på kokkelandsholdet for kokke under 25 år.

En af dem, der er blevet udtaget, er 22-årige Kristoffer Ringsing, der med udtagelsen fik en af sine store drømme opfyldt.

- Det er jo fantastisk. Det er ikke noget, der kommer fra en dag til en anden. Det er noget, jeg har lagt rigtig mange timer i, siger Kristoffer Ringsing.

I alt er otte kokke udtaget til landsholdet. Kristoffer Ringsing, og hans kollega Christian Wellendorf, der faktisk stadig er elev, skal sammen med seks andre kokke repræsentere Danmark ved både VM og OL. Derfor kræver det noget helt specielt at blive optaget. For Kristoffer Ringsing var det hans vilje til at arbejde, siger han.

- Man skal være villig til at lægge meget energi og tid i det. Det vil jeg utrolig gerne, og jeg gør det med hele mit hjerte. Desuden skal man også være meget perfeksionistisk, siger han.

Læs mere: Fornem pris til lokal restaurant

Kokke med gejst

De udtaget kokke går i Mikkel Olsens, der er køkkenchef på Babette, fodspor. Han har i flere år deltaget i adskillige konkurrencer, og det har de unge kokke altså taget til sig.

- Den nuværende køkkenchef Mikkel (red. Olsen), han elsker at konkurrere. Han elsker at stille op til alt, og han går kun efter at vinde. Det smitter af på de andre, siger Henrik Pedersen, der er medejer af restaurant Babette.

I denne weekend skal Mikkel Olsen blandet andet deltage i de Nordiske Mesterskaber, og henover sommeren skal han til flere konkurrencer på blandt andet Bornholm og Læsø. 

De mange konkurrencekokke, og endda fra en restaurant i provisen, er selvfølgelig noget, der glæder Henrik Pedsersen.

- Det er lidt sjovt for en provinsrestaurant, at vi kan konkurrere med dem i København, siger han.

Læs mere: Babette-kok med i kampen om at blive årets bedste

”Det vilde kollektiv”

Ifølge Henrik Pedersen er det miljøet med fokus på konkurrence, der har været med til at skabe de mange konkurrencekokke på Babette.

- Vi har et miljø, hvor kokkene kan udvikle sig og konkurrere. At de så bliver honoreret med finalepladser i ”Årets Kok”, deltagelse til NM osv., så kan jeg som restauratør sige, at projektet med at skabe et miljø, hvor de kan udvikle sig gøre sig i nationale og internationale sammenhænge, er lykkedes, siger Henrik Pedersen.

Lige nu bor Kristoffer Ringsing, Christian Wellendorf og Mikkel Olsen i deres eget ”kokkehus”, de kalder for ”Det vilde kollektiv”. Her bor de sammen og kan under afslappede forhold både spille playstation og diskutere mad.

- Det skal opleves, det kan ikke beskrives, siger Kristoffer Ringsing, om det at bo i kokkekollektivet.  

Kristoffer Ringsing skal desuden deltage i VM i WorldSkills i Brasilien til august.

Se med på TV ØST i aften klokken 22.35, når vi besøger de tre kokke.


Nyhedsoverblik