Klintholm Havn får stort tilskud fra Fiskerifonden

Vordingborg Kommune modtager tilskud på over fire millioner kroner fra Fiskerifonden, blandt andet til etablering af en ny lossekaj.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klintholm Havn er i rygende udvikling.

Havnen er udnævnt som servicehavn for Kriegers Flak, det svenske firma Vattenfall er i fuld gang med at opføre deres servicebygning på havnen, og i april offentliggjorde også det tyske energiselskab Energie Baden-Württemberg, at de etablerer sig på Klintholm Havn.

quote Jeg er oprigtig glad og stolt over, at det som vi har arbejdet på i flere år, nu endelig udmøntes

Michael Larsen, Formand for Udvalget for Plan og Teknik i Vordingborg Kommune

Men havneeventyret stopper ikke her.

Vordingborg Kommune har nemlig søgt tilskud til tre projekter hos Fiskerifonden, og de er alle netop blevet godkendt.

Det skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

Godkendelsen betyder, at Fiskerifonden bevilliger et tilskud på lidt over fire millioner kroner, der er øremærket Klintholm Havn.

Skal gavne vindmølleoperatører og erhvervsfiskere

Pengene skal helt konkret bruges på at bygge en lossekaj, en bølgebryder og en sammenbygning af de eksisterende garnhuse, eller en nybygning, ved siden af garnhusene, hvor erhvervsfiskerne flytter ind.

Planen er, at projekterne skal være med til at gøre Klintholm Havn til hjemhavn for vindmølleoperatører og erhvervsfiskeri i fremtiden.

- Jeg er oprigtig glad og stolt over, at det som vi har arbejdet på i flere år, nu endelig udmøntes. Vordingborg Kommunes vision om at skabe et ægte havvindmølleeventyr må jeg i den grad sige er lykkedes, siger Michael Larsen, Formand for Udvalget for Plan og Teknik.

Også direktør i Vordingborg Kommune, Jan Michelsen, er glad for, at man med tilskuddet får bedre mulighed for at tilgodese blandt andet havnens erhvervsfiskere.

- Jeg vil gerne sende en stor tak til Fiskerifonden for det generøse tilskud der understøtter erhvervsfiskeriet i Klintholm Havn. Udover alle de andre store ting der lige nu sker på Klintholm Havn, så arbejdes der på at udarbejde en helhedsplan for hele Klintholm Havn.

- Det er vigtigt for os, at det hele bliver samlet i en helhed, så området stadig fremstår attraktivt for erhvervslivet, men i den grad også for de mange gæstesejlere der hvert år besøger Klintholm Havn, siger han.