Kasper knuser alt: - Det er frihed at sidde i så stor en maskine

24-årige Kasper Løje har opbygget en entreprenørforretning med speciale i at knuse sten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det hele startede med en stak brænde for 11 år siden, som han satte til salg. Og nu er den 24-årige Kasper Løje chef for syv mand og har sit eget firma med speciale i stenknusning og en omsætning på mere end 15 millioner kroner om året.

'Løjes entreprenørfirma og Maskinudlejning - kort fortalt, vi knuser alt', står der på de store maskiner.

Og det er netop maskinerne og friheden, der følger med, der er afgørende for Kasper Løje fra Stensved ved Vordingborg. Sådan har det været, siden han som to-årig første gang blev fotograferet i selskab med en stor entreprenørmaskine.

Læs også
Ung iværksætter startede netbutik i sin stue - nu er den solgt for 17,5 millioner
Læs også
Ung iværksætter startede netbutik i sin stue - nu er den solgt for 17,5 millioner

- Jeg har jo en sindssygt stor passion for maskiner. De betyder alt for mig. Så hvis der ikke var en hverdag med dem, så ville der nok ikke være nogen hverdag, siger han.

Elsker maskinerne

Det var også forklaringen på, at planerne om at blive murer, blev lagt på hylden. I dag arbejder han hårdt med at nedbryde stenbrokker for selskabet Dansk Miljøforbedring.

- Jeg har haft firmaet her i seks år. Der har været op og nedture - men lige nu kører det rigtig godt, og vi har en stabil fremgang, siger Kasper Løje.

Læs også
Næstved-iværksætter med stor succes i både ind- og udland
Læs også
Næstved-iværksætter med stor succes i både ind- og udland

Han elsker sin plads i de store entreprenørmaskiner.

- Det er jo mit daglige kontor, hvis man kan sige det sådan. Her tilbringer jeg typisk 12 timer om dagen, siger han, og lægger ikke skjul på, at han elsker det.

- Jeg tror bare, det er den størrelse, som de her maskiner har. Og så er der en motor - og det er frihed at sidde heroppe i så stor en maskine, siger han.

Læs også
Bigfoot blev sat ind for at få sunket gravemaskine fri
Læs også
Bigfoot blev sat ind for at få sunket gravemaskine fri

En af de største knusere

Virksomhedens speciale er at knuse stenbrokker, der efterfølgende renses. Og det foregår med nogle af landets allerstørste stenknusere, der knuser op til 400 ton brokker i timen.

- Det var lige så man hoppede ud af maskinen, fordi man skulle se den. Jeg havde bare drømt om den her. Det er bare en helt anden kaliber, siger han.

Og han satser på vækst også i de kommende år.

- Vi skal videre. Vi skal bygge videre på det. Det er for kedeligt at sidde stille, siger han.