¨

Kæmpemaleri skal skabe liv på Møn

Foto: TV ØST

I Stege på Møn satses der nu på et stort maleri, der skal trække flere turister og beboere til området.

En gruppe lokale ildsjæle har lavet en række kunstudstillinger og events for at skabe en større sammenholdsfølelse i lokalområdet omkring Stege. Det er ildsjæle fra fire små landsbyer, der er gået sammen og kalder sig selv De Søndre Byer.

Det sidste skud på stammen er et kæmpe stort kunstmaleri i kirken i Stege. Maleriet er 30 meter langt og 2,6 meter bredt. Det er lavet af en lokal kunstner, som hedder Erik Hagens.

- Billedet er bygget op på den måde, at den tager udgangspunkt i biblen, men putter moderne menneskelige ting ind i det, fortæller Mogens Bengtsson, der er formand i én af de lokale beboerforeninger i De Søndre Byer.

Overordnet, er der to grunde til, at projektet er sat i søen.

- Den ene er, at vi tit har snakket om, at vi skulle lave noget, så vi kunne tiltrække beboere. Vi vil gerne tiltrække børnefamilier. Det andet var, at vi blev lidt harme omkring hele den der diskussion om "udkantsdanmark", fortæller den lokale ildsjæl Mogens Bengtsson.

Kunstværket har end til nu gemt sig godt i kirken, men de fem besøgende TV2 Øst talte med i dag, var meget begejstrede for værket.

Kunstværket kan opleves gratis end til den 12. august.

02:19 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App