Kæmpe-gedde fanget ved Møn

En 1 meter og 15 cm lang gedde blev lørdag fanget ud for Stege. Her er nordeuropas dygtigste geddefiskere samlet til brakvandscup i denne weekend.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gedden vejer 12,5 kilo og den er 115 cm lang. Og fiskeren, der fangede den -  Thomas Bjørslev Andersen fra København - blev da også vinder af årets konkurrence og vandt pokalen søndag eftermiddag.

Fiske-arrangementet i Stege er det største brakvandscup der nogensinde er afholdt i Danmark. De omkring 200 deltagerne kommer fra blandt andet Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og Polen, og der er flere professionelle geddefisker-teams iblandt.

Gedden er Danmarks største fisk, der lever i ferskvand, men den findes også i brakvand, som for eksempel ved Møn. Normalt bliver gedder op til én meter og vejer 8-12 kilo inden de dør af ælde. Det er en rovfisk, og den er stort set altædende, faktisk kan den dø af grådighed, da den aldrig giver slip på sit bytte.

Det fortælles, at den største gedde, der nogensinde er fanget i Danmark, ja faktisk i hele Skandinaven, blev fanget i 1929 i en sø Sønderjylland. Den vejede 26.5 kilo og blev målt til at være omkring 150 cm lang. Der er dog blevet rejst tvivl om denne rekord, og fisken blev da også fanget på line og ikke på "sportsfisker-manér".