Kæmpe demonstrationsdag i regionen

Selvom det er lockoutens tredje dag, så ligger lærerne ikke på den lade side. De var mødt talstærkt op til den største demonstrationsdag under lockouten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hundredvis af lærere var i dag på gaderne overalt i regionen.

- Selvom vi har fri, sidder vi jo ikke bare derhjemme og flader ud på sofaen. Det kan godt være, at der er nogen, der har den opfattelse. Men sådan er virkeligheden bare ikke, siger Anette Jensen fra Gåsetårnsskolen i Vordingborg.

I Vordingborg var 600 lærere mødt op fra både Vordingborg og Faxe kommuner. Første del af dagen gik med demonstration, mens resten af dagen gik med hårdt arbejde.

- Vi vasker og ordner biler, fordi vi gerne vil sende et signal om, at vi rent faktisk gerne vil arbejde. Men vi må bare ikke, siger Kristian Jensen fra Gåsetårnsskolen, Kastrup afd., i Vordingborg.

Rådhus lukket inde
I Nykøbing var 300 lærere med i en demonstration foran rådhuset. Her samlede alle lærerne sig i en lang kæde rundt om rådhuset.

- Det er fordi, vi er lukket ude. Så nu lukker vi arbejdsgiveren inde, så de kan få en fornemmelse af, hvordan det føles, siger Inger Mølgaard fra Nørre Alslev Skole.

De skulle efterfølgende ud og demonstrere i byen.

’Krammermarked’ på efterskole
På Gunslevholm Idrætsefterskole stod lærerne også udenfor i dag. De må ikke komme på skolen, og det betyder frustration hos de tolv undervisere, der ikke må være en del af hverdagen indenfor murerne.

- Jamen vi står herude for at give vores elever en krammer, fordi vi savner dem. Vi vil jo gerne på arbejde. Og på en efterskole er omsorg og læring om livet jo en også en del af hverdagen, siger Regin Bill-Jessen, fra Gunslevholm Idrætsefterskole.

Savnet var gensidigt, og de unge kom ilende til for at få en krammer af deres undervisere

- Vi savner dem. Det er mærkeligt at de står herude. Vi vil gerne snart have dem tilbage igen, siger Gustav Frandsen, elev på Gunslevholm Idrætsefterskole.