Justitsministeren uddeler medaljer til Præstø-ofre

Fire af de elever, der overlevede den voldsomme kæntringsulykke på Præstø Fjord i 2011, får på fredag dronningens medalje for ædel dåd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På fredag uddeler justitsminiter Søren Pind (V) dronningens medalje for ædel dåd til fire tidligere elever på Lundby Efterskole. Eleverne gik på skolen i 2011, hvor de sammen med ni kammerater og to lærere var ude for en voldsom kæntringsulykke på Præstø Fjord.

De var sejlet ud i en dragebåd 11. februar, men på grund af hårdt vejr kæntrede båden to kilometer fra land i kun to grader varmt vand. En lærer omkom ved ulykken, mens syv elever måtte behandles for hjertestop.

Sjælden medaljeuddeling

Det er ifølge TV ØSTs oplysninger de tidligere elever Line Blichfeldt Jensen, Nicklas Bøhm, Katrine Torstensen og Cecilie Gyldendal Rasmussen, der på fredag får overrakt medaljen, som kun fire gange tidligere i dronning Margrethes regeringstid - sidste gang i 1996.

Medaljen er det civile modstykke til Forsvarets Tapperhedsmedalje og uddeles kun efter indstilling til personer, der har bragt sig selv i yderste fare for at redde andres liv.

De fire er efter TV ØSTs oplysninger indstillet på baggrund af Havarikommissionens rapport om ulykken.

Flere elever fra båden kæmper den dag i dag med alvorlige fysiske eller psykiske men efter ulykken. Lundby Efterskole og den tidligere forstander på skolen er efterfølgende blevet dømt for deres ansvar i ulykken.