Julehygge vinder over coronafrygt: - Jeg havde forventet flere aflysninger

På Pakhus8 i Præstø var 80 personer til julefrokost fredag aften. Håndsprit, handsker og udluftning var en del af aftenens julemenu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere virksomheder har aflyst den traditionsrige julefrokost i år. Men mange har også valgt at gennemføre trods stigende smitte med corona.

Hos Pakhus8 i Præstø har 80 gæster valgt at fredag aften skal stå på julemad og julesnaps.

- Vi har købt sommerhus hernede, og så skulle vi blande os med de lokale, og vi glæder os rigtig meget til i aften, lyder det fra Kurt Nachdam fra Greve, der er én af gæsterne på Pakhus8 fredag aften.

quote Folk viser coronapas, der er udluftning og engangshandsker ved buffetbordene

Erik Hansen, formand, Kulturforeningen Pakhus, Præstø

Fredag var der 4.559 nye smittetilfælde, men selvom smitten lige nu stiger, og en ny variant har gjort sit indtog i Danmark, har det ikke afholdt Kurt Nachdam fra at tage til julefrokoster.

- Jeg var til julefrokost i fredags, jeg skal igen i morgen også. Så længe man lader sig vaccinere og sørger for at blive testet. Jeg er blevet testet tre gange på en uge, fordi jeg skal til julefrokoster, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet:

- Vi har købt sommerhus hernede, og så skulle vi blande os med de lokale, lyder det fra Kurt Nachdam fra Greve.
- Vi har købt sommerhus hernede, og så skulle vi blande os med de lokale, lyder det fra Kurt Nachdam fra Greve. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Julefrokost med håndsprit og handsker

Gæsterne, der holder julefrokost på Pakhus8, er både gæster, der deltager i private arrangementer og til firmajulefrokoster.

Her har man taget flere forbehold for at sikre, at gæsterne trygt kan nyde mad og drikke i løbet af aftenen.

- Vi har gjort, hvad vi synes, vi kunne gøre i forhold til ekstra tiltag. Folk viser coronapas, der er udluftning og engangshandsker ved buffetbordene, siger Erik Hansen, der er formand for Kulturforeningen Pakhus8.

Flere julearrangementer er blevet aflyst som følge af, at flere tester positive for corona. Hos Pakhus8 har frygten for coronasmitte dog ikke sat aftryk i aftenens bookinger.

- Vi har fået meget få afbud. Jeg havde forventet flere afbud. Så kan man stille spørgsmålet, hvorfor vi holder fast i vores julefrokoster? Men det er vores gæster, der holder fast i dem, siger han.

Hvor vigtig er den her aften for jer?

- Den er vigtigt, ingen tvivl om det. Både for de besøgende, de frivillige og byen. Vi har siden sommer haft en stort set normal sæson på bagkant af et kedeligt 2020. Det betyder meget, at vi også kan slutte året normalt. 

Erik Hansen havde forventet flere aflysninger som følge af coronasmitten i samfundet.
Erik Hansen havde forventet flere aflysninger som følge af coronasmitten i samfundet. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST