Jan gentager succesen og inviterer fremmede til jul

Sidste år havde Jan Hesselberg fra Stensved ved Vordingborg fire asylansøgere fra Eritrea til middag juleaften, og aftenen var så stor en succes, at han igen i år vil åbne sit hjem for gæster, der ikke har andre steder at fejre jul.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Juleaften 2014 blev en mindeværdig en af slagsen for Jan Hesselberg og formentligt også for fire asylansøgere fra Eritrea. Jan Hesselberg havde meldt sig som julevært gennem Røde Kors, og da en københavnerfamilie sprang fra, fordi de syntes, der var for langt til Stensved ved Vordingborg, kom han i kontakt med asylcenteret i Sigerslev.

Læs også: Jan holder jul med fire fra Eritrea

Det resulterede i et mindeværdigt møde med fire personer fra Eritrea, der kom og fejrede jul, spiste julemiddag og overnattede hos ham, og nu gentager han succesen.

- Sidste år var simpelthen en succes. De var så glade og lykkelige, og den ene havde tårer løbende ned af kinderne, mens han fortalte, at han slet ikke havde regnet med, at danskere var så gæstfri, og at de ville få så god en aften, fortæller Jan Hesselberg.

Samarbejde med Kvickly

Det er tredje gang, at han åbner sit hjem for fremmede juleaften. Første gang kom der ikke nogen, men han håber, at der ligesom sidste år vil komme nogen i år.

- Det er jo et spørgsmål om, at jeg godt vil opleve juleglæden ved at gøre noget godt for andre, siger han.

Han har allerede lavet en aftale med Kvickly i Vordingborg, og de har igen i år sagt ja til at donere julemaden og gaverne til gæsterne. Sidste år var det gavekort på 250 kroner, som Jan Hesselberg vekslede til ting som shampoo, sæbe og sokker, der vakte stor glæde hos de fire fra Eritrea.

Læs også: Jans jul med asylansøgere gik over al forventning

Hvem der i år skal være hans gæster, ved han ikke. Han hænger sedler op forskellige steder og håber, at nogen melder sig. Ligesom sidste år er der plads til fire gæster, der kan fejre jul sammen med ham og vennen Peter, og der vil igen i år også være plads til, at de overnatter.