Jagtgudstjeneste med hunde og falke på Møn

Lørdag var der jagtgudstjeneste på Møn. En gudstjeneste, hvor både hunde og falke var velkomne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag var der jagtgudstjeneste. 

Det er en begivenhed, hvor både hunde og falke er velkomne inden for i kirken. Og det er nu tredje gang, det bliver afholdt i Magleby Kirke på Østmøn. 

- Gudtjensten er lidt specielt, fordi vi netop får lov til at komme ind i kirken, hvor vi har nogle af hundene med i snor. Også for at vise, at hundene bagefter kan klappes af børnene. Vi har en falkonær med, som har har sine falke med, lyder det fra Ole Eskling, der er arrangør for heste- og hundeeventet, som hylder den første jagt på året. 

De var omkring 30 ryttere, hvor de 12 er kommet helt fra Tyskland. De begyndte på Klinteholm Gods, red i to timer og endte i Magleby Kirke. 

- Jeg synes det er en rigtig god måde at vise, hvad vi også kan bruge folkekirken til, lyder det fra Ole Eskling. 

Kirken nærmer sig 

Også præsten i Magleby Kirke, Martha Joensen, hilser både mænd, hunde og falke velkommen. 

- Jeg synes faktisk, det er meget hyggeligt. Det er tredje gang vi laver det,  og tilsyneladende er der sammenhæng på det hele, siger Martha Joensen til TV ØST.

Hun forklarer, at det har fungeret godt hver gang. 

- Fornemmelsen af, at folk hører hvad vi gør og siger, den kan jeg godt lide. Samtidig er der jo også nogle, der får nemmere ved at træde over kirkens dørtærskel ved sådant et arrngement. Og dermed bliver kirken måske lidt nærmere til dem. Og det er kun godt.